Politiet i Troms har nå funnet den savnede Statnettmedarbeideren i Manndalen.

- Den savnede er funnet i god behold ved bruk av søk fra Bell helikopter. Vedkommede blir flydd til UNN for helsesjekk, opplyser Troms Politidistrikt på Twitter klokken 11.40.

Tilsammen har 16 scooterpatruljer fra ulike hjelpekorps, forsvaret og politiet deltatt i aksjonen i fjellene mellom Manndalen og Kåfjorddalen i Nord-Troms.

Mannen er i 50-årene, og er godt fjellvant. Sammen med tre andre skal han ha vært på jobb for Statnett, for å sjekke tilstanden på en kraftledning i området da de ble overrasket av dårlig vær tirsdag formiddag. De tre andre ble gjort rede for i løpet av i kvelden i går.

KO i Kåfjorddalen

Regionlensmann Øistein Nilsen fortalte klokken 09.00 at det ble etablert en base for letemannskap i Kåfjorddalen.

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Eirik Kileng fortalte tidlig onsdag at følget kom fra hverandre i 13-tiden, tirsdag. Ved 17-tiden kom den første ned - alene - og cirka klokken 19.30 ble politiet varslet.

Gravd seg ned

Styrker fra Røde Kors i Kåfjord ble kalt ut i går og fire scooterpatruljer søkte. Om lag klokken 22.00 tirsdagkveld ble to fra følget funnet ved Tørfoss bru i Kåfjorddalen.

- De andre som kom ned hadde gravd seg ned i påvente av bedre vær, og de de hadde med seg proviant. Vi håper at også den siste har gjort det samme, sier Eirik Kileng.

Dårlig vær

Søket pågikk onsdagsformiddag mellom Kåfjorddalen og Skibotndalen. Det er et stort område på 900-1000 meter over havet. Natt til onsdag var det svært dårlige leteforhold, med tett tåke og vind.

- Dermed har det heller ikke vært flyvær for helikopter, opplyste Kileng.

Statnett stiller med folk

Kommunikasjonssjef i Statnett, Irene Meldal forteller at Statnett har bistått politiet i leteaksjonen.

- Vi stiller oss til disposisjon og har to personer som deltar i søket med snøscootere. Ellers så bistår vi med den informasjonen vi har, forteller hun cirka klokken 10.30.

I følge henne har det vært så dårlig vær at kollegaene mistet hverandre av synet.

Regionlensmann Øistein Nilsen. Foto: Kjetil Nielsen Skog