Onsdag formiddag ble det klart at Chuksonyedika "Chuks" Agbakwue (27) løslates fra Tranum og kommer hjem til Tromsø. Dette bekrefter hans advokat Tor Reidar Klausen, som fikk skriftlig beskjed om dette fra Politiets utlendingsenhet i dag.

- Han er kjempefornøyd, og glad for det. Det betyr at han igjen kan besøke sønnen sin, sier Klausen.

Mandag formiddag ble Chuksonyedika "Chuks" Agbakwue (27) hentet av politiet for å bli deportert fra Norge. Dette førte til voldsomme protester blant hans kjente og kjære.

Kommer i kveld

Nå er han ventet hjem til Tromsø kanskje allerede i løpet av kvelden.

- Det er kun det praktiske nå som tar tid. Det må ordnes transport til Gardermoen, fly og så videre.

På papiret er han altså løssluppet allerede.

- Vilkårene for fengsling, slik jeg ser det - har ikke vært tilstede. De vet hvem han er, hvor han bor, og det er ingen fare for at han skal unnlate seg myndighetene. Han kan likeså godt være i Tromsø inntil videre.

Møte med UNE

Klausen forteller at saken nå har tatt en ny vending etter at han sendte en omgjøringsbegjæring i går. UNE har allerede i dag avtalt å møte Chuks i før han sendes nordover.

- Jeg velger å tro at når UNE tar kontakt med han, så er det et veldig positivt tegn. Det indikerer at de ser på saken i allefall.

- Nå starter kampen

Hovedtrener for Skjervøy IKs A-lag, Reidar Waage er lettet over at Chuks kommer tilbake til Tromsø. Samtidig tror han det er nå kampen starter.

- Mye av veien videre avhenger av hvordan møtet med UNE går i dag. Nå starter virkerlig kampen, vi må brette opp ermene og vise engasjement, sier han.

Waage håper Chuks kan få se familien igjen allerede i dag.

- Hans nærmeste må ha hatt det helt forferdelig de siste dagene.