Ordfører i Skjervøy, Torgeir Johnsen, kaller rapporten fra KomRev Nord for meget grundig.

– Og den konkluderer med at ingen av styrene for Skjervøy Fiskeriutvikling, eller styrenes ledere, har gjort noe galt, sier Johnsen, som sammen med Roy Waage utgjør de eneste med styrelederverv i selskapet.

Forventer kritikk

Selv om rapporten slår fast at det ikke har foregått noe lovstridig, finnes det en del mangler.

– Jeg vil jo tro at de som har vært kritiske tidligere, også nå vil henge seg ved at man ikke har alle svarene omkring disposisjonene av midlene som ble gitt Årviksbruket Eiendom AS og hvordan disse pengene har vært brukt.

Imidlertid håper ordføreren at man nå kan sette strek.

– Når saka er realitetsbehandlet i slutten av juni, formoder jeg at alle eventuelle spørsmål henter sine svar fra rapporten. Den nye kommunestyret som settes til høsten må i alle fall ikke heftes mer ved denne saka.

Går fort

Førstkommende tirsdag, 26. mai, skal Kontrollutvalget få en gjennomgang av rapporten. Da skal KomRev Nord være til stede.

– Vi ser på mulighetene for at også kommunestyret kan få være med under denne behandlinga, siier Torgeir Johnsen.

– Dette for å lette belastninga og øke forståelsen for rapportens innhold før kommunestyrebehandlinga som er 17. juni.

Her finner du rapporten

Kontorllutvalget vil neppe komme med sin innstilling til vedtak på tirsdag.

– Nei, slik jeg kjenner utvalget og dets medlemmer, vil nok de ha behov for noe lengre tid til en grundig og skikkelig vurdering før de fatter sin innstilling.

To versjoner

At det foreligger en sladdet og en usladdet versjon, forklarer Johnsen slik.

– Det er en del bedrifter som har har gitt revisjonen tilgang til sine regnskaper. Dette er tall revisjonen og Kontrollutvalget får tilgang til, men ikke offentlighetene. Imidlertid viser også det at det ligger en grundighet i denne rapporten.