Den samlede parfymebruken i Norge i dag har etterhvert ført til så store problemer, at de hardest rammede ikke kan ferdes fritt i det offentlige rom.

Forbud For Kjemisk Miljøintoleranse  (FKMI) har derfor lansert en parfymefri dag den 28.mai. Dette opplyser de om i en pressemelding. Norges Astma – og Allergiforbund arrangerer også parfymefri dag på denne dato.

- De ulike forbundene oppfordrer i forbindelse med parfymefridag at flest mulig klarer seg en hel dag uten å bruke produkter som inneholder parfyme og duftekjemikalier. Parfymer finnes i dag tilsatt både i deodoranter, sjampoer, hårstylingsprodukter, ulike kremer, vaske- og skyllemiddel og i rengjøringsmidler. Samtlige produkter finnes i parfymefrie alternativer så det bør ikke være vanskelig å velge alternativt, opplyses det.

I følge FKMI består parfymer av 95 % – 100 % syntetiske kjemikalier, noe som gjør at personer som i utgangspunktet ikke er rammet av kjemisk miljøtoleranse og allergier også trolig påvirkes negativt.

Føre-var-prinsippet bør sterkere inn for å unngå at flere utvikler plagsomme miljøsykdommer som f.eks kjemisk miljøintoleranse. Spesielt anbefales det at barn skånes for parfymeeksponering.