FREDAG Tuli Palo spiller på bios.
(Foto: Pressefoto)

FREDAG Tuli Palo spiller på bios. Foto: Pressefoto

Paaskiviikko 2015:

Dette skjer i Nordreisa

Det er mange arrangementer under Paaskiviikko 2015 i Nordreisa.

Den kommende uken er det klart for Paaskiviikko 2015 i Nord-Troms. Framtid i Nord har laget en oversikt over arrangementene under Paaskiviikko, og her finner du en oversikt over det som skjer i Nordreisa.

Onsdag:

Markering av Friluftslivets år arrangert av Troms fylkeskommune, Halti Nasjonalparksenter, Nord-Troms museum og Halti Kvenkultursenter. Det blir tur, bålmiddag, konsert, og et temaopplegg om skog, båtliv, kvenkultur og bergkunst for 5. trinn på Storslett skole. Sted er Ovi Raishiin i Saraelv. Senere på kvelden skal det være bålkveld, foredrag, og konsert med Lena Jillegren på samme sted.

Torsdag:

Skoleforestillingen «Loistava» for elever ved Storslett skole arrangert av Nordreisa kulturskole og Erling Fredriksson på Halti Kulturscene. Beddari Nilsen holder konsert senere på Gammen varehus.

Fredag:

Bokloppis og kvensk kulturutstilling på Nordreisa bibliotek. På kveldstid blir det konsert med Tuli Palo for de voksne på Bios Café.

Lørdag:

Lørdag er det en rekke arrangementer på blant annet Halti. Kronebutikken har kafésalg og Nordreisa bibliotek holder bokloppis og kvensk kulturutstilling. Det blir Kvensk minimarked, Workshop for barn, miniturneringer i spill som Kvenland og Minecraft, foredrag på Ishavsstudio, musikk av Reisasnabben og åpent hus på Halti med omvisning. På Halti kulturscene arrangeres det «Lykkelige dager» av Reisa Montesorriskole, Tornedalshilsninger med sang og taler, foredrag av professor Hilde Sollid og KvääniÄänii. Lørdag blir det også åpen forestilling arrangert av Nordreisa kulturskole og Erling Fredriksson, «Loistava» på Halti kulturscene.

Senere på kvelden skal det være forestillingen «Tanken full av längtan» og konsert med Henrik Niva på Bios Café.

Søndag:

Tørfoss Kvengård arrangerer familedag. På familiedagen skal det være musikk av Reisasnabben og demonstrasjon av håndverk og salg av mat arrangert av Nordreisa husflidlag.

Les hele programmet her.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Nå er du barn på bussen til du er 18

Fylkestinget har fylkes ungdommens råd om å heve aldersgrensa på barnebillet.

Dette har lenge vært et problem ved lufthavnen - innen sommeren vil det trolig være løst

Innen sommeren vil en ny og forbedret ankomsthall for utland være på plass ved Tromsø lufthavn. – Vi gjør noen grep og bygger ut slik at utenlandske passasjerer kommer seg innendørs. Vi kan ikke la passasjerer stå ute i sludd og dårlig vær, sier han.

OLDERDALEN-DRAPET:

Drapsfrikjent krever tre millioner kroner i erstatning

Mannen som i Hålogaland lagmannsrett ble frifunnet for voldtekt av en mann med døden til følge i Olderdalen i Troms i 2013, går rettens vei for å få erstatning.

Måtte evakuere Nordnestunnelen

Arbeidet i tunnelen måtte avbrytes og alle arbeiderne ble evakuert.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis