Det er Ymber og Sparebank1 på Storslett som er de største økonomiske partnerne til Nordreisa IL i byggingen av det nye skianlegget på Saga. Beløpene fra Ymber og Sparebanken skal brukes i alle deler av prosjektet.

- Ymber gir 800.000 kroner og Sparebanken gir 1 million kroner, sier Stein Jaatun, prosjektleder for utbyggingen av Saga skianlegg.

- Det nye Saga skistadion skal beså av nytt klubbhus, skiskytterbane, langrennstadion og rulleskøytebane. Men vi prioriterer først og fremst klubbhuset, og vi håper på byggestart til høsten, sier Jaatun.

Den økonomiske rammen til hele skianlegget er satt til 15 millioner kroner. Det nye klubbhuset er beregnet å koste 9,9 millioner kroner og det resterende beløpet skal brukes på resten av anlegget.

- I byggingen av det nye skianlegget har Nordreisa IL fulgt en bygge-veileder fra Norges skiforbund, slik at vi kan arrangere mesterskap som for eksempel NM for junior. Vi bygger etter en ministandard, sier Karl-Gunnar Skjønsfjell, sportslig ansvarlig for det nye skianlegget og skitrener for Nordnorsk skilinje på Nord-Troms videregående skole.

- Grunnsokkelen til klubbhuset blir på omtrent 230 kvadrat. Klubbhuset skal blant annet inneholde oppholdsrom med kafeteria, garderober og et skismørerom, legger han til.

Tømrer Gøran Romsdal vant anbudsrunden på bygging av klubbhuset.

Vindutsatt skianlegg

Det nye skianlegget skal stå litt lengre inn i skogen enn det gjør i dag. Skjønsfjell mener det er flere problemer med det gamle skianlegget.

- Det er viktig at vi flytter Saga skistadion blant annet på grunn av trafikksikkerheten, da en må passere veien når en går fra parkeringa til stadion. Det er også svært mye vind der skistadion står i dag, derfor vil flyttingen føre til en helt annen opplevelse for både store og små, sier han.

Når det nye skianlegget er på plass vil også publikum få bedre utsikt mot stadion.

- Vi skal rydde skog mot skiskytterarenaen, start og mål, slik at publikum får bedre oversikt når det er skiløp, forteller Jaatun.

Skal være for alle

Alle partene understreker at det nye skianlegget kan brukes av alle som ønsker det.

- Både de som bare går på ski en gang i blant og aktive skiløpere skal kunne bruke det nye skianlegget. Klubbhuset blir et samlingssted for alle medlemmene i idrettslaget, og vi kan for eksempel arrangere orientering i området rundt, sier Elin Kaasen, leder i Nordreisa Idrettslag.

Johnny Mikkelsen, banksjef for personmarkedet i Sparebank1 på Storslett, roser Nordnorsk skilinje.

- Nordnorsk skilinje har vært utrolig flinke og profesjonelle i arbeidet med prosjektet. Både i forhold til de som er i miljøet, men også samfunnet rundt, sier Mikkelsen.

Skjønnsfjell mener det nye skianlegget har stor betydning for Nord-Troms videregående skole.

- Utbyggingen av Saga skistadion er et veldig viktig løft for å opprettholde Nordnorsk skilinje. Uten skilandslinjen er Nord-Troms videregående betydelig svakere som skole, derfor er dette svært viktig, sier Skjønsfjell.

Har fått en god start

Dette er det største prosjektet Nordreisa IL noen gang har hatt, i følge Kaasen.

- Hele idrettslaget investerer i skianlegget. Dette er det største prosjektet vi har hatt og vi har aldri brukt så mye penger tidligere, men vi er en økonomisk solid organisasjon, så vi er forberedt på ulike økonomiske utfordringer som kan komme.

Skjønsfjell mener prosjektet har fått en veldig god start.

- Vi er ikke ferdig med å finansiere hele skianlegget, men vi har fått en god start og ser at dette er godt gjennomførbart, sier Skjønsfjell.

Det er viktig å få på plass et nytt og bedre skianlegg, mener Karl-Gunnar Skjønsfjell. Foto: Siri Bergset Elvestad