- Svært mye av fiskeriaktiviteten av nasjonal betydning skjer på yttersida av Troms fylke, spesielt utenfor Senja og Tromsø, sier fylkesråd for samferdsel og miljø Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Flere av de prosjekt det er søkt om tilskudd til befinner seg tett på fiskefeltene utenfor Senja og Tromsø - steder med høy fiskeriaktivitet og hvor det landes store verdier fersk hvitfisk og annet høyt betalende sjømatråstoff.

- Fiskerinæringen er avhengig av forutsigbare rammer for sin virksomhet, noe som krever at vi som tilretteleggere for tilpasset infrastruktur kjenner til aktivitetsstatus og behov næringa har til et robust, sikkert og velfungerende transportsystem, sier fylkesråd Ivar B. Prestbakmo (Sp)

For Troms fylke er det avgjørende å se søknadene opp mot etterspurt behov fra fiskerinæringen og at prosjektene bidrar til å utløse utvikling av en robust bosettings- og samfunnsstruktur samt en framtidsretta fiskerinæring.

Anbefales i 2016

For Troms fylke sin del er det avgjørende at det etableres en permanent løsning for molo på Brensholmen.

Burfjord og Stakkvik – gis forhåndstilsagn i 2016 for tilskudd i 2017.

- Vi ber om at det gis forhåndstilsagn om tilskudd for prosjektet i Stakkvik. Her er fylkeskommunen i gang med å knytte Reinøya, som Stakkvik ligger på, til fylkesvegsystemet via en tunnel til Ringvassøya, sier Prestbakmo.

Forhåndstilsagn

Ut fra en regional helhetsvurdering vil Troms fylkeskommune anbefale at prosjektene i Gryllefjord og på Brensholmen gis tilskudd på 50 prosent av kostnad over Kystverkets tilskuddsmidler til kommunale fiskerihavner for 2016.

Prosjektene i Burfjord og i Stakkvik gis forhåndstilsagn om tilskudd på 50 prosent av kostnad over Kystverkets tilskuddsmidler til kommunale fiskerihavner for 2017.

Prosjektet i Olderhamna prioriteres dersom rammene for tilskudd i 2017 styrkes.