Rettene Sami Grill selger er reinkjøttbuljong, reinsdyrburger og reinsdyrkebab med tyttebærdressing.

- Reinflokken vår går på Reisavidda. Alle rettene vi selger er med reinkjøtt fra vår egen reinflokk, sier Johan Aslak Logje, kokk og driver av Sami Grill og Sami Shop.

På åpningsdagen solgte Sami Grill mye mer mat enn de hadde beregnet på forhånd.

- Det gikk så mange retter i dag at jeg ble fri før stengetid, så det ble en skikkelig pangstart for matsalget, sier Logje til Framtid i Nord.

- I morgen må jeg doble, legger han til.

Fornøyde med maten

Logje fikk gode tilbakemeldinger fra kundene på åpningsdagen.

- Kundene var veldig fornøyde med maten. Ungdommene kjøpte reinsdyrkebab og de godt voksne kjøpte reinsdyrbuljong. Men det var også mange som kjøpte reinburgeren, sier han.

Sami Grill er foreløpig et prøveprosjekt fram til jul.

- I første omgang skal vi ha åpent daglig fram til jul. Jeg er kokk og skal drive Sami Grill, men dersom det blir like stor pågang som i dag må jeg nok ansette en til, sier Logje.

- Alle rettene vi selger er med reinkjøtt fra vår egen reinflokk, sier Johan Aslak Logje. Foto: Siri Bergset Elvestad