De spreke sjåførene ved Storslett Taxisentral deltok i Norges taxiforeningen sin sykkelstafett ”Den store Taxidugnaden”. Dette til inntekt for kreftsaken og Krafttak mot kreft.

Ville gi noe tilbake

Ideen til aksjonen kom fra fylkesleder i Vest-Agder, Frode Sørensen, som etterfulgte mangeårig fylkesleder og sentralstyremedlem i forbundet Bente Stokkeland.

- Vi mistet vår kollega Bente Stokkeland i 2013, da hun døde av kreft. Jeg hadde lyst til å noe tilbake til kreftsaken etter dette, og foreslo stafetten på en ledersamling i NT. Forslaget mitt fikk stående applaus og alle ville være med å delta, sier Sørensen.

Resultatet ble at 145 taxisjåfører fra Norges land, fra Nordkapp i nord til Lindesnes i sør, skal sykle hver sin etappe gjennom landet. For hver etappe får kreftsaken 3000 kroner inn på sin konto.

Mistet faren

Rikke Gausdal-Agledal  syklet etappen fra Oksfjord til Storslett på 1 time og 15 minutter, og dette til tross for at det var første sykkelturen på fem år.

- Jeg har verken sykkel eller sykkelhjelm, så jeg måtte låne alt utstyret hos min mor, sier den spreke drosjesjåføren.

For henne betydde denne deltakelsen noe spesielt. Hun mistet faren sin i 2003, da han tapte kampen mot kreftsykdommen.

- Jeg tenkte på dette da jeg syklet. Kreft er noe som har berørt meg veldig nært og jeg vet at det også berører veldig mange andre. Jeg ville stille opp på dugnaden fordi det er så viktig å støtte kreftsaken, sier Gausdal-Agledal.

- Bra tiltak

Randulf Warvik fikk stafettpinnen hos Gausdal-Agledal, og syklet etappen mellom Storslett og Djupvik. Marvik er egentlig pensjonert, men tok utfordringen på strak arm da han ble ringt opp av de tidligere kollegaene.

- Jeg synes dette er et kjempebra tiltak av Norges Taxiforening. Jeg trener hver dag, så syklingen kommer nok til å gå bra. Så lenge jeg kommer meg opp Sørkjosfjellet, sier Marvik.