Da ekteparet kom hjem til huset i Bekkestien, fant de en grønn tegnestift. Den var slått inn i veggen ved siden ytterdøra og godt synlig fra veien.

- Vi hadde vært i Alta fra fredag til søndag. Da vi kom hjem oppdaget vi tegnestiften. Vi leste jo i avisa om at det var flere i Nord-Norge som hadde opplevd det samme, sier Soleng.

Harry Kristiansen tok straks kontakt med lensmannskontoret.

- Politiet ble glade for å få beskjed, og sa de skulle ta dette til orientering, sier Kristiansen.

Skal være obs

- Det føles ekkelt at det har vært noen på trappa her om natten når vi var borte, sier Marit Soleng.

Hun tror ikke det kan ha vært barn som har vært ute med rampestreker, for stiften var plassert nesten to meter opp på veggen. Kristiansen har snakket med naboene sine i Bekkestien.

- De var også borte i helga, så de hadde ikke sett noe. Men vi kommer nok til å være ekstra påpasselig i framtida og følge med hverandres hus, sier Kristiansen.

Kan være kriminelle

Selv om han ikke er sikker på hva målet med tegnestiften var, så kan det være et tegn på at omstreifende vinningskriminelle er ute på frede også i Nord-Troms.

- Vi vet jo ikke hva det kan være. Det trenger ikke å bety noe som helst, men det er litt merkelig og helt klart bekymringsverdig. Vi kommer nok til å være mer på vakt i sommer og ser hele tiden til at dørene til huset og garasjen er låste. Vi passer ekstra på, sier Kristiansen.

- God grunn til mistanke

Politiet ønsker at folk tar kontakt om de oppdager noe mistenkelig.

- Det har vært en del liknende tilfeller i Tromsø, hvor hus har blitt merket eller kodet på ulike måter. Det er god grunn til å tro at det kan være mobile vinningskriminelle som er på ferde, sier overbetjent ved Nordreisa og Kvænangen lensmannskontor, Joachim Bakke.

Selv om tilfellet i Bekkestien er det første Bakke har hørt om her i regionen, så håper han at folk har visse forhåndsregler.

- Sommeren er høysesong for vinningskriminelle. Jeg tror det er veldig viktig at folk passer på å ikke ha verdifulle ting stående rundt huset, men setter det bort og låser det inn. Biler, garasjer og hus bør også være låst, sier Bakke.

Han råder også folk som skal reise bort å lage avtaler med naboene om å holde øye med tomme hus.

Om folk skulle legge merke til mistenkelig biler i områdene, så er det viktig å legge merke til kjennetegnene.

- Legger merke til biler, så få med deg skiltnummeret og merket på bilen, ikke bare fargen. Da blir det enklere for oss å søke den opp, forteller han.

Skulle man finner noe som kan likne på merker eller koder på huset, så bør man ta kontakt med politiet.

- Man behøver ikke å frykte at det er en bande på tur, men ser man noe så ta kontakt med oss og pass på å sikre verdifulle ting. Som oftest så operere mobile vinningskriminelle på store områder over kort tid.