Ledelsen i Landsbymarkedet  har nå bestemt at fesivalen skal flyttes inn på Bios.

- Det er trivelig med festivaltelt og man skaper en helt egen stemning med festivaltelt, men som arrangører har vi hadde enorme utfordringer med novemberværet på Storslett hvert år, sier leder for festivalen, Inger Birkelund.

Meldte orkan

Hverken oktober eller november er måneder man kan regne med godvær i Nordreisa. Tidligere har arrangørene hatt en rekke værutfordringer.

- Vi har vært uheldig med været hvert år. Det har regnet, sluddet, snødd og et år meldte det til og med orkan. Det er litt enklere å skulle arrangere en innendørsfestival. Vi skal rigge til og ordne det riktig så fint! Jeg gleder meg allerede, sier Birkelund.

Inn i matsalen

I år er festivalen fra 13. til 14.november. Salgsutstillingen, som tidligere har vært i teltet, blir nå flyttet til matsalen på Bios. I kjelleren på Bios vil det skje en rekke spennende aktiviteter, blant annet matservering og "Kulinarisk teater".

Selv om festivalen flytter inn, vil det fortsatt skje noe utendørs på Storslett.

- Vi setter opp lavvu i Trekanten og det vil nok bli noen utestander også som folk kan besøke. Vi har allerede fått noen påmeldte og planlegger programmet som skal tiltrekke både store og små, sier Birkelund.

Gleder seg

Jane Johansen, ved Bios Café, gleder seg til å huse festivalen.

- Vi gleder oss veldig mye til Landsbymarkdet flytter inn hos oss. Lørdag denne helgen blir det Den Store Lutefisk-buffeten som blir avslutningen for festivalen. Jeg håper at mange folk kommer innom, sier daglig leder ved Bios café, Jane Johansen.

Hun legger til at om dette fungerer inne, så vil de gjerne gjenta det i årene som kommer.

- Det er litt enklere å skulle arrangere en innendørsfestival. Vi skal rigge til og ordne det riktig så fint! Jeg gleder meg allerede, sier Inger Birkelund. Foto: Johanne P. Elvestad
Daglig leder for Bios, Jane Johansen. Foto: Martin Hauken Johannessen