Det store innsamlingsarbeidet vil foregå på sykkelsetet, og torsdag formiddag hadde reisefølget kommet til Storslett.

- Vi startet å sykle fra Oslo 19. juni for snart to uker siden og har syklet via Lofoten, opp hit for så videre til Nordkapp. Der skal vi snu og sykle ned igjen mot Trondheim, før vi tar av mot kysten sørover til Lindesnes fyr og opp igjen til Oslo, forteller Christoffer Remøy Endresen.

Det er ikke første gang han har tatt på seg sykkelhjelmen for en god sak. For fem år siden syklet han for Kreftforeningen.

- Denne gangen har vi valgt å sykle for Barnekreftforeningen. Er det en forening som fortjener oppmerksomhet for det arbeidet de gjør, så er det de, fortsetter han.

Inspirasjon

Endresen forteller at turen ikke bare dreier seg om sykling, og at media spiller en viktig rolle for økt bevisstgjøring. Med seg har de også en kameramann og sjåfør.

- Vi produserer video for TV2, og det ligger en del arbeid bak dette. Vi kan liksom ikke bare spise og legge oss når vi er ferdig å sykle på kvelden, sier han og forteller at de i snitt tilbakelegger ca. 16 mil i døgnet.

- Det er steike tungt, og for mosjonister som oss er det en lang tur. Jeg har ikke gjort det lettere for meg selv denne gangen, ler han.

Torsdagens etappe for aksjonen, som har fått navnet "Prosjekt Superhelt", startet i Oteren og skal etter planen avsluttes i Altafjorden.

- Grunnen til at vi har kalt den dette, er ikke på grunn av oss selv. Det handler mer om hva som inspirerer oss til å gjøre det vi gjør, og de som er superheltene våre - nemlig barna som er kreftsyke. Det er helt utrolig hvordan de klarer å finne en slags livsglede i en sånn tid, sier Endresen.

Han skryter også av det arbeidet Kreftforeningen gjør for barna som er syke.

- I Trondheim er det for eksempel ansatt en person som trivselssykepleier. Jobben hans er at sørge for at ungene skal ha det gøy og at de skal ha det bra. Dette er kjempeviktig. Pengene vi nå samler inn skal blant annet gå til enda mer arbeid av denne typen, forteller han.

Stor effekt

Under besøket i Nord-Norge skal de legge om ruta litt. På turen ned skal de også besøke Tromsø.

- Det vi prøver å få til er å møte noen barn som har kreft. De kommer til å få et diplom hos oss, som bekrefter at de er en ekte superhelt. Det samme skal vi gjøre når vi kommer ned til St. Olavs hospital i Trondheim. På den måten får barna noe konkret, som et slags bevis på at de er mer enn bare et sykt barn. At de er noe positivt både for foreldre, søsken og oss. Det tror vi vil ha stor effekt og bety noe for de, sier Endresen.

Prosjekt Superhelts hjemmeside finner du her.

De har også en Facebook-profil hvor de blant annet oppdaterer følgerne på hvor de befinner seg.

Barnekreftforeningens hjemmeside finner du her.

Har du lyst til å gi din støtte til aksjonen, er dette enkelt.

Du sender da en SMS med kodeord superhelt 50 eller superhelt 150 til 2490. Du gir da 50 kroner eller 150 kroner til aksjonen.

Bedrifter oppfordres også til å gi.