Redaktør i Framtid i Nord, Kjetil Nielsen Skog, ser fram til å samarbeide med NRK Kulturavdelingen, NRK Troms og NRK Sápmi.

- Det er veldig bra at NRK satser på Riddu Riddu. I så måte er det veldig morsomt for oss i Framtid i Nord at de ønsker å samarbeide, sier Nielsen Skog.

Blir spennende

Samarbeidet går ut på at Framtid i Nord vil få tilgang til alt av stoff og sendinger NRK gjør fra festivalen. Nielsen Skog understreker at lokalavisa fortsatt vil ha fokus på det lokale.

- Vi kommer til dekke Riddu Riddu på vår måte, men det at vi får tilgang til NRKs stoff og sendinger gjør det selvfølgelig ekstra spennende. Vi er lokalavisa i Nord-Troms, og vårt hovedfokus vil derfor alltid være på folk. Vi vil snakke med publikum og frivillige, og ta pulsen på festivalen. Vi gleder oss enormt, sier Nielsen Skog.

Livesendinger

I festivaluka vil du få tilgang til alle nrk.no sine sendinger også på framtidinord.no.

- Vi skal overføre konserter direkte i full HD-kvalitet. Vi har tidligere sendt live fra Puls Lyngen, og vi planlegger flere livesendinger framover. Samarbeidet med NRK åpner nye dører, fordi vi vil få tilgang på kompetanse og kunnskap fra det som regnes som Norges beste kulturkringkaster. Dette er morsomt og spennende for oss, forteller Nielsen Skog.

Fruktbart samarbeid

Det er ikke siste gang Framtid i Nord og NRK samarbeider. I forkant av høstens valg vil det sendes en livedebatt fra Nord-Troms.

- Det er ikke bare for oss at dette samarbeidet er fruktbart. NRK får unik lokalkunnskap, vårt samarbeid og de får tilgang på 7500 brukere som de ikke har fra før, avslutter Nielsen Skog.