Konkursen ble åpnet fredag i forrige uke.

- Vi arbeider for å kunne videreføre satsingen til Gourmet Lyngen AS, bekrefter styreleder Johnny Hansen.

Han håper tidig i august måned å væte mer konkret om planene.

Høstet anerkjennelse

Gourmet Lyngen ble stiftet i mars 2011 på Storsteinnes. Det ble arbeidet hardt for å etablere en bedrift for kjøttproduksjon i Lyngen.

- Lyngenlam SA har sikret selskapet det beste råstoffet fra lam og sau i Norge, skriver Hansen i en pressemelding.

Han viser til at Gourmet Lyngen har høstet anerkjennelse for gode produkter og profesjonelt design. Distribusjon og salg har vært de desidert største utfordringene. De har fått erfare at hylleplass hos matvarekjedene har vært vanskelig å oppnå.

Et nederlag

- Det er selvsagt et nederlag å måtte melde oppbud, noe som betyr tap for kreditorer og aksjonærer. Gourmet Lyngens økonomiske situasjon var imidlertid blitt slik at konkurs ikke var til å unngå, forteller styreleder Johnny Hansen.