Olje – og energiminister Tord Lien (FrP) har altså presisert at det kan gis tilskudd til flytting av driftsbygninger i områder hvor det er skredfare.

Les mer: Får flytte geitfjøset

Tove Karoline Knutsen  (Ap) er svært glad for denne presisering, som  har ført til at NVE gir tilskudd til flytting av familien Solbakkens geitefjøs i Manndalen.

- Jeg er utrolig glad på deres vegne og har gratulert familien både på sms og Facebook. De har vært engasjerte og saklige i sin argumentasjon mot NVE, sier Knutsen.

Hun påpeker at det er svært mange som har bidratt og engasjert seg i denne saken.

Maste på statsråden

Stortingspolitikeren har fulgt saken til familien Solbakken tett. Hun ble overrasket da hun hørte om avslaget familien hadde fått fra NVE om tilskudd til å flytte fjøsen.

- Da jeg fikk høre om avslaget om støtte til å flytte familiens fjøs, ble jeg overrasket. Jeg, og andre med meg i partiet, synes det var merkelig at NVE hadde valgt å tolke retningslinjene på denne måten. Når det er snakk om fare for liv og helse, må jo dette også gjelde et geitefjøs med dyr som er bøndenes arbeidsplass, sier Knutsen (Ap).

I ettertid gjennomgikk  Knutsen søknaden til familien og tok saken opp i Stortingets spørretime.

Les mer: - Kan ikke akseptere avslag

- Jeg føler at jeg har gjort det jeg kan for denne saken. Jeg maste på statsråden en rekke ganger etter spørretimen, for å få klarhet i saken. Så når den gledelig nyheten kom om at NVE har omgjort regelverket, ble jeg svært glad, sier Knutsen (Ap).

De borgelige skuffet

Tove Karoline Knutsen mener at denne saken ikke bare er viktig for Kåfjord kommune, men at det også er en prinsipiell sak.

- Dette er en viktig prinsipiell landbrukspolitisk avgjørelse. Det er ikke ofte jeg gir ros til olje- og energiministeren Tord Lien, men i dette tilfellet har jeg gjort det. Han har gjort en god jobb med å se på retningslinjene og presisere dem ovenfor NVE, sier Knutsen (Ap).

Les mer: - Må flytte fra skredfaren

Men hun påpeker at hun er skuffet over de borgerlige stortingspolitikerne nordfra.

- De blåblå stortingsrepresentantene fra Troms har verken tatt opp eller vist noe engasjement i saken, og det skuffer meg, avslutter Tove Karoline Knutsen.

Arbeiderpartipolitikeren har fulgt saken tett. Foto: Privat