De lave skyene som skaper problemer for Statens Vegvesen ligger over store deler av Troms. Så lenge tåka ligger lavt får de ikke undersøkt rasområdet. Dermed får de heller ikke åpnet E6 rundt Nordnes.Les saken: Helikopteret kan ikke letteSe video: Her raser det

Vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Hanneke Luijting, kan ikke si sikkert om tåka i Kåfjord vil lette.- Det har lettet litt. Det er veldig tynt lag med skyer, det kan hende sola klarer å brenne gjennom, men det er vanskelig å si, sier hun.

Følger med

Skydekket er såpass tynt at noen av fjelltoppene i området stikker over. Fungerende avdelingsdirektør i Troms i Statens Vegvesen, Eirin Blix, sier de håper de får mulighet til å ta seg opp med helikopter.

- Vi er i beredskap hele tiden. Skulle det lette er vi klare til å sende opp et helikopter, sier Blix.Statens vegvesen er avhengige av å sende opp et helikopter for å vurdere rasområdet på Nordnes.

Meteorologen sier videre de håper det blir noen hull i skydekke slik at et helikopteret kan ta av ved Nordnes.

Statens vegvesen har folk på stedet som hele tiden følger med på skydekket.- Det kan faktisk se ut til at tåka ligger lavere i dag sammenlignet med fredag, sier Blix.

Lite vind

- Men det er lite vind i Nord-Troms som gjør det vanskelig å bli kvitt de lave skyene, sier hun.

Meteorologen er positiv om morgendagen.

- Søndag er det meldt lave skyer først på dagen, men så vil det klarne opp. På kvelden kan det komme skyer igjen, men det er mulig de ikke blir så lave, sier Luijting.

Les mer:

Allerede har det oppstått fergekø

Flere biler sniker i køen