Telefonprodusenten Samsung melder i en fersk pressemelding at hver fjerde nordlending har utviklet det telegiganten har døpt til batteriangst.

– Vår undersøkelse viser at en av fire nordlendinger frykter at smarttelefonen skal gå tom for strøm i ferien, sier Tommy Jensen, markedssjef i Samsung Norge.

86 prosent av nordlingene deler sine ferieminner med sosiale medier som Facebook, Snapchat og Instagram. Dette er betydelig mer kraftkrevende for mobilene enn den gode, gamle SMS.

Kraftkrevende

Årsaken er det intense bruken av kamera, bilderedigering, og samt at man stadig kikker på bilder.

– Smartmobilen får stadig nye bruksområder og nye apper. Når vi knipser massevis av bilder og poster dem på Facebook og Snapchat går det mer batterikapasitet enn ved SMS og tale, forteller Jensen.

Han understreker at hurtiglading kan bli den nye standarden i bransjen for å avhjelpe de batterislukende appene.

Snapchat er også blitt mer populært enn det kjente og kjære postkortet: 36 prosent av nordlendingene sender feriehilsenen fra Snapchat mot 30 prosent som fortsatt sender kort, viser undersøkelsen.

Kvinnene mest engstelig

I følge Samsungs undersøkelse er det kvinnene som i størst grad frykter å bli energiløse: en av fem menn mot en av tre kvinner har batteriangst.

Samtidig viser den at kvinner bruker også sosiale medier på mobiltelefonen mer aktivt enn menn. Halvparten av kvinnene i undersøkelsen setter sosiale medier som første- eller andreprioritet i mobilbruken, mot ca 40 prosent av mennene.