– Vår undersøkelse viser at 1 av 4 nordlendinger frykter at smarttelefonen skal gå tom for strøm i ferien, sier Tommy Jensen, markedssjef i Samsung Norge.

Når det er sommer og ferie får smarttelefonen vår ekstra mye arbeid.

86% av nordlendingene i undersøkelsen sender en hyggelig hilsen hjem ved hjelp av de sosiale mediene; Facebook, Snapchat eller Instagram.

Utviklerne jobber på spreng

Sosiale medier hvor man kan laste opp flere bilder, og hvor mobilkameraet ofte er aktivt, bruker store deler av batterikapasitet til telefonen.

Produsentene av smarttelefoner har erfaret at lading blir en stadig viktigere egenskap, og nå arbeides det kontinuerlig med å utvikle nye muligheter for å øke batterikapasiteten raskt.

Kan hurtiglades

Samsung har i disse dager lansert telefoner hvor ladingen kan utføres trådløst og med muligheter hurtiglading. Den nye Galaxy S6-serien som er på markedet lader 40% av batterikapasiteten på kanppe 10 minutter.

– Smartmobilen får stadig nye bruksområder og nye apper. Når vi knipser massevis av bilder og poster dem på Facebook og Snapchat går det mer batterikapasitet enn ved SMS og tale, forteller Jensen.

Han understreker at hurtiglading kan bli den nye standarden i bransjen for å avhjelpe de batterislukende appene.

Kvinner engster seg mest

Snapchat har blitt mer og mer populært, enn det kjente og kjære postkortet. Undersøkelsen viser at 36 prosent av nordlendingene sender feriehilsenen med Snapchat-appen, mot de 30 prosentene som fortsatt sender kort.

Kvinner engster seg i langt større grad enn menn for å gå tom for strøm på mobilen. På landsbasis regner man med at en av fem menn, mot en av tre kvinner, har batteriangst.

Kvinner bruker de sosiale medier på mobiltelefonen hyppigere enn menn. Halvparten av kvinnene i undersøkelsen setter sosiale medier som første- eller andreprioritet i mobilbruken, mot ca 40 prosent av mannfolka i undersøkelsen.