Fungerende rådmann Hilde Grønaas fortalte i lørdagens Framtid i Nord at hun, etter å ha konferert med ordfører Sølvi Jensen (Ap), har gitt et foreløpig nei til å melde sin interesse for drift og byggig av fengsel.

Les saken: Fengsel uaktuelt

Norda Partners AS har sendt forespørsel til å rekke av landets kommune med ønske om samarbeid om fengsel.

Ny kontakt

- Med forbehold om at det som står i artikkel ikke er feile opplysninger, vil jeg måtte si at det er ganske utrolig at man takker nei til mulige etableringer av arbeidsplasser i kommunen, skriver Line van Gemert i en e-post til ordfører og rådmann.

Hun ber om at administrasjonen kontakter Norda Partners AS og gjenopptar dialogen. Samtidig legges det fram ei sak til politisk behandling. Van Gemert håper øvrige medlemmer av formannskapet kan være enige om prosessen.

- Når avslaget er bestemt uten en demokratisk prosess eller uten å ha vært diskutert politisk, så virker det temmelig merkelig at man ikke orienterer eller tar seg bryet med å be om innspill fra formannskapets medlemmer i saken, skriver hun.

Tilflytting

Van Gemert spør avslutningsvis hvordan ledelsen i Lyngen ser for seg tilflytting til kommunen, når man ikke ser nye arbeidsplasser som et første skritt for å få dette til.

- Hvordan skal vi da kunne vokse oss større? undrer Line van Gemert på vegne av Lyngen Høyre.

Line van Gemert i Lyngen Høyre. Foto: Arkivfoto