Furuflaten-jenta og studentkollega Karl Svensson fikk et såkalt internship som prosjektmedarbeidere i bedriften på Lyngseidet.

- Karl og jeg reiste rundt til ledere for reiselivsbedrifter, hoteller, puber og restauranter i Nord-Norge. Vårt hovedbudskap var å orientere om Aurora Spirit, reiselivet i Lyngen og Mack. Vi hadde primært fokus på Nordlys-produkter, sier Lyngra.

Hun tok for seg Senja og Lofoten, mens Svensson oppsøkte bedrifter i Finnmark og deler av Troms.

Bare positivt

Marte Lyngra er godt fornøyd med responsen fra de hun møtte.

- Alle var interesserte i å høre hva jeg ønsket å formidle. Mange hadde hørt om Lyngen, og de ønsket gjerne mer informasjon. Inntrykket er positivt.

- Hva ønsket dere å oppnå med turneen?

- Vi vil sette Lyngen mer på kartet. Vi fikk vise hva Lyngen har å tilby reisende.

Lyngra har tatt bachelor i ledelse, innovasjon og marked ved Universitetet i Tromsø. Internshipet passet utmerket til studiene.

- Jeg fikk i sommer brukt utdannelsen i praksis. Det var både nytt og lærerikt. I tilegg er det artig å promotere sin egen kommune, forteller Lyngra.

”Taste of Lyngen”

Daglig leder Tor Petter W. Christensen i Aurora Spirit AS opplyser at de to studentene har jobbet med et segment innen ”Taste of Lyngen”. Prosjektet er finansiert av egne midler og med støtte fra næringsfondet i kommunen.

- Vi ønsker å utvikle ulike produkter i en arktisk matregion. Jeg ser det som viktig å treffe potensielle kunder direkte over bordet.

- Hva skjer?

- Vi blir bedre kjent i et viktig regionalt marked. Vi ser at det er mulig med nordnorsk samarbeid innen mat og reiseliv. Tilbakemeldinger bekrefter at det er fordel med en helhetlig nordnorsk profil og satsing, forteller Tor Petter W. Christensen.

PS: Internship er en ordning hvor man arbeider hos en arbeidsgiver med relevante oppgaver i en kortere periode. Det gir mulighet til å få god arbeidstrening innenfor et interessant område.

FEIL NAVN:I dagens papirutgave har vi kommet i skade for å bruke feil navn på Marte Lyngra. Vi også tidligere i denne artikkelen på nett skrevet Silje tidligere, men det er rettet. Papirutgaven er derimot alt trykket og ute hos mange av dere, så vi kan ikke gjøre annet enn å beklage det inntrufne.

Red.