2100 personer var registrert helt arbeidsledige i Troms i august. Det er 34 flere enn på samme tid i fjor, opplyser NAV Troms i en pressemelding.

I byene Tromsø, Lenvik og Harstad går ledigheten litt opp, samtidig har ledigheten i mange andre kommuner gått ned.

– Selv om noen flere er blitt ledige er tendensen fortsatt at arbeidsmarkedet er rimelig stabilt. Når vi får tallene for september vil vi vite mer, sier fylkesdirektør Stein Rudaa i NAV Troms.

Færre utlysninger

Etterspørselen etter arbeidskraft går ned. I august var det utlyst 439 ledige jobber i Troms. Dette er 10 prosent færre utlysninger i forhold til samme tid i fjor.

Ifølge NAV er det også flere bedrifter som søker etter arbeidskraft via sosiale medier.

– Forskning viser at om lag seks av ti jobber ikke lyses ut. Det betyr at mange får seg jobb via nettverk, venner og bekjente. At bedrifter nå bruker sosiale medier til å rekruttere folk kan bidra til at det «grå» arbeidsmarkedet blir mer synlig, sier Stein Rudaa.

Butikk og salg

264 jobber er ledige innen kategorien butikk - og salgsarbeid. Det er her de fleste jobbene ligger. Deretter følger reiseliv og transport, samt industriarbeid.

Den største prosentvise økningen i ledighet er innenfor ingeniør- og ikt-fag, hvor det er registrert 126 ledige.Det er færrest ledige blant ledere (16 personer), i akademiske yrker (34 personer) og blant meglere og konsulenter (36 personer), opplyser NAV.

Lavest og høyest

Torsken hadde i august den høyeste ledigheten med 7,1 prosent, mens Ibestad hadde lavest ledighet med 1,1 prosent. Tromsø hadde 2,4 prosent, Harstad 2,6 prosent og Lenvik 2,1 prosent.