Nordmenn investerer i sportsutstyr som aldri før, og bransjen kan i år vise til sitt sterkeste første halvår noen sinne.

- Det er svært gledelig å se resultatene for de første seks månedene. Samlet sett har vi en økning på over 8 prosent i første halvår, og det er vi godt fornøyd med, sier Bård Kristiansen, administrerende direktør i Sportsbransjen AS.

Sammenliknet med fjoråret, øker omsetningen i andre kvartal med 4,8 prosent, og total omsetning gjennom første halvår er på 5,8 milliarder kroner. Sportsbransjen AS representerer ca. 90 prosent av sportskjedene og -leverandørene i Norge.

Full fart på elsykler

Elsykkel er blant de største trendene for tiden, og Kristiansen tror rundt 20.000 elsykler vil trille ut av norske sportsbutikker i løpet av året.

- Stadig flere oppdager at elsykler kan løse mye av hverdagslogistikken, ettersom den gjør det enkelt å komme seg rundt – uten å måtte stå i kø eller bli svett. Jeg tipper vi kommer til å se en fortsatt sterk vekst i salg av disse fremover, sier Kristiansen.

Kristiansen kan fortelle at nordmenn ofte investerer i utstyr av høy kvalitet, og elsykler er intet unntak.

- Du får elsykler i alle prisklasser, men det ser ut som mange nordmenn er villige til å legge litt mer i potten, for en bedre sykkel. Går du opp i pris får du en sykkel som er mer effektiv, som varer lengere, og som tåler mer, sier Kristiansen.

Mer ekstremt

Stadig flere nordmenn søker også tøffere utfordringer, slik som triatlon og motbakkeløp. Det syntes godt på salget i butikkene.

- Skal du svømme fire kilometer i kaldt vann bør du ha en god våtdrakt, og om du skal sykle 20 mil, er det lurt med en god sykkel. Skal du konkurrere i triatlon, lønner det seg å investere i godt utstyr, og når trenden er at antallet utøvere øker, ser vi det på hva som selges i butikkene, sier Kristiansen.

Kristiansen har tro på fortsatt økning i årets tredje kvartal.

- Nå kommer blir det full fart med tur- og jaktutstyr, varme tekstiler og godt regntøy, og ikke minst gode tilbud på sommervarene, så vi håper og tror på en sterk høst, avslutter han.