Tiden har gått fort de fire månedene etter at han trådde inn i stillingen.

- Jeg hoppet rett inn på 17. mai og det har egentlig vært full fart siden da. I starten har det vært mye å sette seg inn i, sier han.

Adoptert fra Sør-Korea av sine svenske foreldre, flyttet han hjemmefra og til Falun som 16-åring. Han er utdannet kokk innenfor hotellbransjen og har flere års yrkeserfaring fra blant annet Grand Hotell i Oslo.

En periode jobbet han også under kjendiskokk Marcus Samuelsson i New York, kjent fra TV-seriene Top Chef, Iron Chef USA og Chopped.

På tross av sine svenske røtter, forteller Gustavsson at han aldri har vært yrkesaktiv i hjemlandet.

- Jeg trives i Norge og har bodd her i åtte år nå, sier han og ser fram til å fortsette yrkeskarrieren i Nordreisa.

Postiv utvikling

Gustavsson forteller at Reisafjord Hotel er inne i en spennende fase.

- Et prosjekt vi skal ta tak i nær framtid er å pusse opp flere av rommene vi har her. Det er vi nødt til. Hotellet er ikke slitt, men det er gammelt og bærer litt preg av det - retro som man sier. Noen liker dette, mens andre igjen foretrekker det nytt, smiler han.

Hotellet er også medlem i bedriftsfelleskapet Arctic Suppliers og nettverket er for tiden i dialog med Statnett, for å kunne tilby sine tjenester under byggingen av kraftlinja fra Balsfjord til Skaidi.

Et annet selskap Reisafjord Hotel er i dialog med er Skanska, som skal stå for gjennomføringen av tunnelen i Sørkjosfjellet.

- Ingenting er avgjort enda, men det ser positivt ut for høsten, sier Gustavsson.

Uansett er viktig å posisjonere seg i markedet mener han.

- Havner det store prosjekter i området - er det positivt for hele bygda og de ulike bedriftene man finner her. Mulighetene er mange, men man må være frampå og handlekraftig. En enkelt bedrift klarer ikke dette alene. Derfor er det viktig at man står sammen her. Etter min mening bør de som ønsker å ta del i dette, melde sin interesse nå og være med på å dra lasset. Sitter man handlingslammet på gjerdet, skjer det ikke noe for den bedriften heller, sier han.

Nær doblet

Gustavsson ønsker å rose Avfallsservice AS og Halti Næringshage AS for den innsatsen de to bedriftene gjør for å skape engasjement.

- De står veldig på og vil at det skal skje noe i bygda, sier han.

Hotelldirektøren synes også det er positivt at det er næringsutvikling rett utenfor hotellobbyen.

- At kafeen ”På Taket” er kommet på banen her nede ser vi bare på som positivt. Det kan dra både folk fra Storslett ned hit og ytterligere turisme. Jo flere vi samlet kan tiltrekke oss fra andre plasser, jo bedre er det. Det drypper alltid noe på den andre, sier han.

Og turistbesøket til hotellet har vært solid i sommer.

- Vi har hatt 17 ansatte her i sving - vanligvis er vi 10 stykker på normalen. Mest er det av bussturister og av disse kommer det mye fra Italia, Tyskland og Frankrike, men det har også vært en del nordmenn og svensker her, sier han.