Det har vært drukningsulykker i 10 fylker i august. Femten menn og en kvinne er omkommet.

Fylkesstatistikken for 2015 viser at Hordaland topper statistikken med 12 ulykker, Rogaland og Telemark har hatt 8 ulykker og Oslo og Nordland har hatt 5 ulykker i hvert fylke. Oppland er det eneste fylket der det ikke er registrert druknede personer i år.

– Det er påbudt med redningsvest, men fortsatt er det flere som ferdes i små fritidsbåter uten vesten på. Vi vil derfor fortsatt minne om at bruk av redningsvest redder liv, sier Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp. Når ulykken er ute, er det viktig å ha redningsvesten på. I august måned forulykket 4 personer i forbindelse med bruk av båt. Et godt råd er derfor å ha vesten på i åpen båt.

Norsk Folkehjelps statistikk viser at de fleste ulykkene skjer ved fall fra land. Til nå i år er antallet slike ulykker 42.

– Vi råder derfor de som ferdes langs sjøen eller ved vann til å ta godt skotøy på bena. Det er lett å skli på glatte svaberg eller på stener langs en elv, sier Christiansen.

Norsk Folkehjelp sitt statistiske materiale over antall drukningsulykker og årsakene til disse bygger på elektronisk overvåkning av norske medier. Dersom dere vet om en ulykke som ikke er registrert hos oss, vær snill og meld fra. Vi ønsker å presentere en så korrekt statistikk som mulig.