Partiets toppkandidat i Skjervøy, Øystein Skallebø slo i juni fast i Framtid i Nord at Skjervøy Ap går til valg uten ordførerkandidat. Skallebø selv var tiltenkt den rollen, men han valgte å prioritere sin nye jobb fremfor en mulig fireårsperiode i ordførerstolen.

Nå har Skjervøy Ap også bestemt at de ikke skal gå ut offentlig og støtte en annen ordførerkandidat før valget. Det til tross for at Skallebø sa i juni at de ville gjøre det.

- Vi har har hatt to møter og har hatt gode diskusjoner. Men vi klarte ikke å komme til formell enighet med noen. Da følte vi at det ble rart at vi skulle rope ut hvem vi skulle stille oss bak før valget, når det ikke var "gjensidig". Da er det bedre å vente til etter valget og se hvor store vi blir, sier Skallebø.

Taper ikke mye

I forrige partimåling gjort av Norfakta for Framtid i Nord og NRK var Arbeiderpartiet Skjervøys største parti. Skallebø tror ikke partiet taper nevneverdig på at man ikke flagger hvilken ordfører man vil stille seg bak før etter valget.

- Det vil alltid være sånn at noen velgere vil være opptatt av det. Men jeg har følelsen av at det ikke gjelder så veldig mange. Brorparten av de som hadde tenkt å stemme på oss, gjør nok det likevel - fordi de støtter politikken vår. Heldigvis tror jeg mange er opptatt av politikken og ikke av ordføreren, sier Skallebø.

Vil ha varaordføreren

- Så nå er dere åpen for å samarbeide med alle?

- Akkurat det vil jeg ikke ta stilling til alene. Nå får det stå åpent fram til valget. Men det er klart at vi har politiske føringer for hvem vi kan samarbeide med. Og varaordføreren er det naturlig at vi har i et slikt samarbeid, sier Skallebø.