– Det er ingen saker vi prioriterer høyere. Utbygging av helsesenteret er et kjempeviktig prosjekt, sier Vidar Langeland, Frps ordførerkandidat på Skjervøy.

Onsdag var han og de tre påfølgende på Frps liste på Skjervøy på besøk ved Helsesenteret. Her møtte de virksomhetsleder Åshild Hansen. Hun er klar på at helsesenteret må utvides.

– Vi trenger mer plass for å gi tilbud til spesielt de yngre demente. Vi har ventelister og behovet for en egen avdeling for denne gruppen er stor, sier Hansen.

Ikke døgnbemanning

I dag får denne gruppen et tilbud gjennom hjemmetjenesten. Men der er det ikke døgnbemanning.

– De gjør en god jobb og gir et godt tilbud. Men mellom 22.00 og 08.00 så er det ikke folk på jobb. Vi ser at det er vanskelig å gi et godt hjemmetilbud til de yngre demente, sier Hansen, og understreker at tilbudet anses som forsvarlig.

– Vi går ikke utenom det forsvarlige, sier Hansen.

– Virksomhetslederen er så klart saklig og diplomatisk, men vi vet av tilfeller der det har holdt på å gå alvorlig galt. Derfor haster det med utvidelsen, sier Langeland.

Åshild Hansen som ser for seg en avdeling med syv plasser – hvorav to er avlastningsplasser.

– Også uteareal er viktig for denne gruppen. Derfor må vi også tenke på det når vi skal ha bygge ut, sier Hansen.

Fortgang

Vidar Langeland og Frp ser for seg en oppstart av prosjektet etter valget.

– Et nytt bygg er prosjektert for lenge siden, men planen har havnet i en skuff. Men man har muligheter til å sette i gang ganske fort. Og det trengs når man ser på ventelistene, sier Langeland.

– Ser bra ut

Det ferdigprosjekterte prosjektet legger opp til å bygge ut ved hovedinngangen til helsesenteret.

– Vi vil jo helst ha en ny avdeling i tilknytning til den eksisterende demensavdelingen. Men det nåværende prosjektet ser bra ut det også. Vi ser behovet for utvidelse hver dag og derfor er dette positive signalene fra Frp, sier Hansen.