På Storslett fikk han en omvisning på Avfallsservices anlegg på Galsomelen, i tillegg ble Gudmundsen presentert dagens drift på Halti.

– Det er ekstremt nyttig å ha de sentrale politikerne innom. Vi lever ikke i en glasskule. Premissene for vårt lokalsamfunn legges jo av de sentrale myndighetene - så vi må jobbe mot dem,  sier Terje Olsen, ordførerkandidat for Nordreisa Høyre.

Samhandling

På Halti møtte Gudmundsen representanter fra blant annet næringshagen, Nord-Troms Studiesenter, Nasjonalparksenteret og Nord-Troms Museum.

- Hensikten med besøket var å høre med dem hvordan de tenker samhandling. Hvis huset skal bidra til en kraftig utvikling - og være en arena for dette er de nødt til å jobbe tett.  Hvordan utnytter vi potensialet i huset? Det er viktig at Nordreisa og Nord-Troms tar del i den positive utviklingen vi ser i Nord-Norge for tiden, forteller Olsen.

– Enormt potensiale

På Skjervøy besøkte Gudmundsen den videregående skolen.

Han pekte på at utviklingen ved skolestedet var veldig positivt.

– Det er liten tvil om at satsingen på blå fag, sammen med oppdrettskonsesjonene og etableringen av Newton-rommet, bidrar til at skolestedet blir et veldig attraktivt utdanningsvalg og gjør at framtiden ser svært lys ut når vi er kjent med den store veksten som kommer innen sjømatnæringen, opplyser han via en pressemelding fra Skjervøy Høyre.

Gudmundsen besøkte også helsesenteret hvor han blant annet fikk møte leder av aksjonskomiteen for sykestuesengene i Nord-Troms, Ingrid Lønhaug.

Ifølge pressemeldingen lover Gudmundsen å jobbe videre for å få en tilfredsstillende løsning i denne saken for Nord-Troms. Skjervøy Høyres ordførerkandidat, Reidar Mæland uttrykte at lokalpartiet i lag med de andre politiske partiene i Skjervøy aldri kommer til å gi opp kampen for å beholde dagens struktur med sykestuesenger.

Satser på samferdsel

Hvilke budskap tar du med deg tilbake til stortinget?

– Nord-Troms er en region med masse muligheter. Det må vi bygge opp under, vi må sikre at næringslivet får en betydelig vekst, blant annet i havbruksnæringen. Ellers er det viktig å bygge nye veier - å ha en økt infrastruktursatsing, slik at fisken ut til markedet ikke blir ødelagt på veien. Samferdsel skal vi satse mye på, sier han til Framtid i Nord.