Sentrum, tilgjengelighet og næringsarbeid. De tre tingene sto tilbake som sentrale etter onsdagens næringspolitiske debatt på Storslett.

De syv partiene stilte, med unntak av Miljøpartiet de Grønne, med hver sine ordførerkandidater. Anne Kirsten Korsfur (Frp), Olaug Bergset (Sp), Gerd Hetland Kristiansen (KrF), Siv Elin Hansen (SV), Terje Olsen (H) og Øyvind Evanger (Ap) er de som skal kjempe om klubba ved valget om knappe to uker. Miljøpartiet de Grønnes kadidat, Mattis Nyheim hadde ikke anledning til å stille, og Bjørn Arne Olsen stilte i hans sted.

Dessverre var det meget labert oppmøte til debatten, som var initiert av Nordreisa Næringsforening. Det forhindret heldigvis ikke debattantene fra å være tidvis engasjerte.

Selskap til selskap

Debatten viste at målet er det samme, men at veien kan være noe ulik. Som at Sps Olaug Bergset ikke er sikker på om det er ordførerens rolle å gå fra selskap til selskap for å høre hva de trenger, men heller være tilrettelegger og tilgjengelig.

KrFs Gerd Hetland Kristiansen lovet imidlertid at om hun ble ordfører ville hun gå fra selskap til selskap for bistå.

Det er også enighet om at Nordreisa må se både på utvalgsstrukturen og på ordførerens rolle. I siste periode har det vært varaordførerens oppgave å serve næringslivet, noe flertallet nå mener må tilbake til ordførerkontoret.

Overbygde gangveier

De syv er også enig om at noe må skje med Storslett sentrum, men ikke hva og hvordan.

Bjørn Arne Olsen fra MdG ønsker seg et torg i Trekanten og overbygde gangveier fra butikk til butikk.

Siv Elin Hansen mente på sin side av kommunen hadde gitt fra seg verdifulle næringsmuligheter ved å disponere bort forretningslokaler til boliger.

– Det er vel bedre at det er lys i vinduene, og at eier får inntekter enn at det står tomt, repliserte Høyres Terje Olsen.

Kullkastede planer

Tross lavt oppmøte var det også engasjement fra salen. Kyrre Løvoll, som er næringsdrivende i Nordreisa, etterlyste mer at man følger vedtatte planer.

– Se på E6-saka. Det forelå en klar plan som tilsa at veien skulle legges utenom sentrum. Så kommer det noen få sterke røster og roper nei, og brått så er planene kullkastet og man kommer ut med et motsatt vedtak av hva vedtatt plan skulle tilsi. Jeg sier ikke at det er feil, men jeg etterlyser at man våger å følge de planene man vedtar.