I et åpent brev til Statens vegvesen beklager formannskapet i Nordreisa at Statens vegvesens nye entreprenør for Sørkjostunnelen, Skanska AS, benytter et mobilt betongtårn.

I brevet, som er stilet til regionvegsjef Torbjørn Naimak og prosjektleder Gudmund Løvli, skriver man at er gjort kjent med at hovedentreprenøren vil benytte et mobilt betongtårnm, og man beklager sterkt at man ikke benytter lokale entreprenører.

I brevet heter det:

Dette er ikke i tråd med det Statens Vegvesen har lovet og hadde intensjon om da planlegging av dette prosjektet ble gjort, og hvor lokalt næringsliv ble oppfordret til å investere og være klare for å utføre oppdrag som underleverandører. Lokalt næringsliv ble benyttet i stor grad av forrige hovedentreprenør, også når det gjelder betongleveranse. I den forbindelse ble store investering gjort av lokal næringsaktør.

- Nordreisa formannskap beklager at Statens Vegvesen ikke videreførte det gode samarbeidet med næringsaktørene som i oppstarten av tunnelprosjektet i vår kommune, skriver formannskapet i brevet som er signert av ordfører Halvard Wahlgren.

Dette svarer Statens vegvesen!