Søndag denne uken skal Birtavarre Røde Kors Hjelpekorps ha et strategimøte om hvordan de kan samle inn mest mulig penger til de syriske flyktningene.

- Vi kommer til å arrangere et opplegg for å samle inn penger til flyktningkatastrofen, sier Rolf Pedersen, leder i Birtavarre Røde Kors Hjelpekorps.

Kulturinnslag og loddsalg

Hjelpekorpset vil blant annet holde en innsamlingskveld for å samle inn pengene.

- Jeg går utfra at innsamlingskvelden blir arrangert med kulturelle innslag og salg av kaffe, kaker og lodd. I tillegg skal vi ta kontakt med lokalt næringsliv, lag og foreninger for å høre hva de kan bidra med, sier Pedersen.

- Tid og sted for innsamlingskvelden blir annonsert tidlig i neste uke.

- Frir til Kåfjord

Innsamlingsaksjonen er rettet mot befolkningen og bedriftene i Kåfjord kommune. Pengene Birtavarre Røde Kors Hjelpekorps samler skal gå direkte til Røde Kors sitt innsamlingssystem.

- Det er befolkningen i Kåfjord vi frir til, men andre er selvfølgelig også velkommen til å bidra. Vi ser på sosiale medier at mange gjerne vil gjøre noe, men ikke vet helt hva. Røde Kors er forpliktet til å gjøre noe når verden ber om det og det er viktig at vi nå trør til, sier Pedersen.

- Med det fokuset som har vært på flyktningkatastrofen den siste tida, så skjønner jeg at folk vi være med. Nordmenn er flinke til å hjelpe, avslutter Pedersen.

Birtavarre Røde Kors Hjelpekorps er en spesialavdeling som hører under Birtavarre Røde Kors. Hovedfeltet er fjellredningstjeneste i Kåfjord, men ved behov blir hjelpekorpset utkalt til lete- og redningsaksjoner også andre steder i Troms fylke.

Framtid i Nord oppdaterer saken.