Mandagskveld er det gamle trykkeriet i Burfjord stappfullt av håpefulle Arbeiderpartipolitikere. Og kanskje har de grunn til å være håpefulle.

Da forhåndsstemmene i Kvænangen var ferdig telt like etter klokken 21.00, hadde de nemlig størst oppslutning på 34,8 prosent. Kystpartiet er hakk i hel med 33,9 prosent av forhåndsstemmene.

- Vi har hatt en veldig positiv valgkamp med stor oppslutning. Vi har stor tro på at Eirik får flest stemmer. Mange har gitt uttrykk for at de ønsker et skifte nå, sier 4.kandidat for Kvænangen Arbeiderparti, Kristin Anita Hansen.

- I alle aldre

Hun og partifelle Vera Wassnes, som er 2.kandidat, tror lista de har stilt med fenger folket.

- Vi har folk i alle aldre, nye og erfarne, og folk fra både indre og ytre Kvænangen. Det at Eirik gjorde en god figur spesielt under paneldebatten, har gjort at folk har fått øynene opp for han. Til å være så ung har han kanskje mer erfaring enn flere i dagens kommunestyre, skryter damene.

Wassnes er ny i politikken. Hun sier hun gleder seg til å ikke lengre sitt på sidelinja.

- Jeg er helt klar, og gleder meg veldig, smiler hun.

Morsomt

Høyre har foreløpig 11,2 prosent, Frp 10,3 prosent og SV 9,9 prosent i Kvænangen.

Ordførerkandidat for Kvænangen Arbeiderparti, Eirik Losnegaard Mevik, er naturligvis fornøyd med det foreløpige valgresultatet

- Det er morsomt, og viser at vi har gjort en bra valgkamp. Men det er ikke over, så vi har is i magen, smiler han.

Skuffet

Ordfører Jan Helge Jensen (Kp) synes de foreløpige valgresultatene er greie. Nå er han spent på hvordan et eventuelt samarbeid i kommunestyret vil utvikle seg.

– Jeg tror Høyre kan bli en nøkkel, sier han.

Jan Helge Jensen (Kp), ordfører i Kvænangen. Foto: Isabell Haug