Det går mot et maktskifte i Storfjord , hvor den neste ordføreren kan hete Knut Jentoft fra Tverrpolitisk liste.

Opptellingen viser at Jentoft og Tverrpolitisk liste har fått 398 stemmer, eller 35,3 prosent av stemmene, mens høyre blir det neststørste partiet med 23 prosent oppslutning. Arbeiderpartiet fikk en oppslutning på 19,5 prosent.

Opptellingen viser også at Fjordfolket vil miste sin representasjon i kommunestyret med 37 stemmer. FrP mister en kandidat med 5 prosent oppslutning, Miljøpartiet de Grønne med 5, 2 prosent og Senterpartiet med 8,6 prosent.

Mandatfordelingen før fintellingen viser at Tverrpolitisk liste er inne med 6 representanter, Høyre vinner en mandat og er inne med 4 representanter, mens Arbeiderpartiet taper hele fire mandater og er inne med 3 representanter. Sp mister en og er inne med to, mens FrP og Miljøpartiet de Grønne kommer inn med en representant hver. Det er første gang MDG stiller liste i Storfjord.

Folket har talt

Til Framtid i Nord sier Knut Jentoft at han er svært fornøyd med at folket har vist dem tilliten, og at velgerne gjennom valget har sagt i fra hva de har hevdet hele tiden.

- Vi har ment at en så stor sak som sykehjemsdebatten skal avgjøres gjennom et valg, og det har velgerne gjort, sier han til Framtid i Nord.

Jentoft registrerer at Tverrpolitisk liste sammen med Sp og FrP vil få flertall i kommunestyret.

- Men sammensetningen av mandatfordelingen er for tidlig å si, fortsetter han med.

Godt Høyre-valg

Hvorvidt den tidligere Ap politikeren som sammen med flere andre Ap-politikere meldte seg  ut fra partiet på grunn av sykehjemssaken blir den neste ordføreren er opp til kommunestyret.

Også Høyre har gjort et godt valg, og Geir Varvik er særdeles godt fornøyd med den innsatsen lokalpartiet har gjort i valgkampen. Han utelukker ikke å diskutere med noen partier dersom de vil samarbeide om makten i Storfjord.

Arbeiderpartiet har gjort et skrekkelig dårlig valg, og Ap-leder Daniel Takvannsbukt er sikker på at sykehjemssaken, sammen med at de har konkurrert mot Høyre om de samme velgerne.

Fjordfolket er ute, og det nye kommunestyret blir å bestå uten politikerveteranen Arvid Lilleng. Han erkjenner også valgnederlaget, og tar resultatet til etterretning.

Valgoppslutningen i Storfjord var på 75.8 prosent, noe som er en økning på over 7 prosent i forhold til forrige kommunestyrevalg

Fordeling av representanter

Tverrpolitisk Liste 6 (+6)

Høyre 4 (+1)

Arbeiderpartiet3 (-4)

Senterpartiet 2 (-1)

Miljøpartiet de Grønne 1 (+1)

Fremskrittspartiet 1 (-1)

Fjordfolket 0 (-2)

Geir Varvik, Høyre