Jentoft har fått noen timer til å smake på valgseieren, og han sier at det er med stor ydmykhet velgerne i Storfjord har vist han og Tverrpolitisk den tilliten som er vist på valgdagen.

Han sier at sykehjemsaken var avgjørende for valget, men sier samtidig at det ikke handler om lokaliseringsdebatt.

Les også: Tapte lokaliseringsdebatten

-  Om at det skulle være i Skibotn har ikke vært vårt argument. Det vi har sagt er at kommunen ikke har råd til å bygge et nytt sykehjem, sier Jentoft.

Utgangspunktet for Tverrpolitisk liste var en underskriftsaksjon med 700 underskrifter som mente at en så stor endring som nytt sykehjem må avgjøres ved valg.

- Og det har velgerne gjort, mener han.

Sonderinger

Tverrpolitisk liste fikk inn seks mandater i kommunestyret etter å ha oppnådd over 35 prosent av stemmene. Nå venter sonderinger om hvem som skal samarbeide om makten de kommende fire årene, og for Jentoft er det ut i fra politisk ståsted mest sannsynlig å se i mot Sp og FrP.

- Sammen vil vi danne et flertall, men FrP sitter med nøkkelen i en slik kabal, mener Jentoft. Men selv om selv om han vurderer det nevnte alternativet som det mest sannsynlige, vil han ikke utelukke å ha samtaler med de andre partiene dersom de ønsker det.

Valgvinneren sier at han vil påta seg jobben som ordfører dersom kommunestyret vil det, men sier samtidig at nettopp den rollen aldri var målet da han takket ja som listetopp.

-  Jeg er pensjonist, og jeg hadde ikke et mål om å bli ordfører, sier den pensjonerte læreren med over 40 års fartstid i Storfjord.

Praktisk politikk

Selv om Jentoft mener at de ikke har argumentert for en lokaliseringsdebatt, så har valgkampen medført til nettopp dette og med en strid mellom bygdene som resultat. Hvordan Jentoft vil samle kommune n dersom han blir ordfører, svarer han at dette vil vise seg gjennom praktisk politikk.

- Folk får dømme oss ut i fra våre gjerninger, og ikke på forhånd, svarer han.

For Tverrpolitisk liste handler det mer enn bare sykehjemmet i Skibotn. For Jentoft handler det om å prioritere skole, vedlikehold og en god eldrepolitikk.

- Vi har ikke vann i bassenget, gatelysene lyser ikke og det blir lagt ei sponplate over når ei rute på Hatteng skole knuses, forteller han om fattigdommen i ROBEK kommunen.

- Pusser vi opp Åsen omsorgssenter og lar vær å bygge nytt i Skibotn, så har vi råd til dette, mener han.

Den 8. oktober skal det nye kommunestyret te i sammen, og det som er sikkert er at vi får et maktskifte i Storfjord.