Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Utfordringer med alkoholbruk i offentlig sektor

En ny undersøkelse gjennomført av Akan kompetansesenter viser at én av fire ansatte i offentlig sektor sier at de har opplevd at en kollega har hatt problemer med alkohol.

I verste fall kan dette få konsekvenser for sikkerhet, omdømme, arbeidsevne, arbeidsmiljø og ikke minst for personen selv dersom arbeidsplassen ikke handler/tar grep.

Mange virksomheter tar imidlertid det rusforebyggende arbeidet på alvor og jobber proaktivt.

Tirsdag tar Kristelig Folkeparti (KrF) turen til det statlig eide selskapet Avinor for å høre mer om hvordan man jobber rusforebyggende med gode resultater.

Tydelig ruspolitikk

Tormod Gilje fra Avinor, selskapet som vant Akan-prisen i 2010, forklarer på Akans nettsider hvorfor de har lykkes med det rusforebyggende arbeidet

- For det første har Avinor en tydelig ruspolitikk, og vi flagger Akan-arbeidet positivt. Vi jobber etter « Bygge stein for stein» prinsippet. Akan-arbeidet er forankret både helt opp i toppledelsen og hos ansatte. Forankring er et nøkkelord for å lykkes med Akan-arbeid, sier Gilje.

Tidlig oppdaget

Elisabeth Ege, direktør i Akan kompetansesenter, er ikke i tvil om at arbeidsplassen er kanskje den viktigste arenaen vi har når det gjelder rusforebygging

- På arbeidsplassen har vi mulighet til å fange opp endringer hos hverandre. Videre har vi rutiner, roller og ansvar som gjør det mulig å ta tak i problemer på et tidlig tidspunkt, og snu negativ utvikling hos enkeltpersoner, forteller Ege.

På dette bedriftsbesøket vil blant annet Avinor fortelle mer om forankring, retningslinjer og policy, suksesshistorier og utfordringer.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Åpner tidlig i juni

Åse Hansen har ambisjoner om at folkebiblioteket på Lyngseidet kan åpne igjen en av de første dagene i juni måned.

Fortsatt sol i vente, men etter helga snur det

Hele helga får vi bruk for solbriller, men mandag blir det nedbør.

Nå får du eVG med på kjøpet

Alle digitale abonnenter har nå fått VGs e-avis med på FiN-kjøpet.

Nergård kjøpes opp

Norsk Sjømat og Samherji kjøper seg opp til henholdsvis 60,1 og 39,9 prosent eierandel i Nergård.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis