Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: NTB scanpix

Én av fire opplever at en kollega har alkoholproblemer

En ny undersøkelse viser at én av fire ansatte i offentlig sektor har opplevd at en kollega har hatt problemer med alkohol. Det kommer fram i en undersøkelse gjennomført av Akan komptansesenter.

I en pressemelding skriver Akan at dette i verste fall kan få konsekvenser for sikkerhet, omdømme, arbeidsevne, arbeidsmiljø og ikke minst for personen selv dersom arbeidsplassen ikke handler eller tar grep.

Mange virksomheter tar rusforebyggende arbeid på alvor. Elisabeth Ege, direktør i Akan kompetansesenter, er ikke i tvil om at arbeidsplassen er kanskje den viktigste arenaen vi har når det gjelder rusforebygging

- På arbeidsplassen har vi mulighet til å fange opp endringer hos hverandre. Videre har vi rutiner, roller og ansvar som gjør det mulig å ta tak i problemer på et tidlig tidspunkt, og snu negativ utvikling hos enkeltpersoner, forteller Ege.

Undersøkelsen ble gjennomført i perioden juni til august 2015.

Akan kompetansesenter er en ideell organisasjon som eies av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO) og staten.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Nå er Storslett Hotell leid ut

Fra og med 30. juni skal Storslett Hotell leies ut til det italienske selskapet Rebaioli AS.

Lastebil tippet utenfor fylkesveien i Lyngen

Sjåføren slapp fra hendelsen uten skader.

Gjenåpnet Lillebo

Mandag ble Lillebo offisielt gjenåpnet.

Korte perioder med regn, men til helga blir det fint

Men mot helga avtar nedbøren, og lørdag kan bli riktig fin.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis