Mårhunden er nok en gang observert i nedre Reisadalen. Svartelistet her til lands utloves det en klekkeligskuddpremie på rovdyret.

Dyret er en innvandrer fra østlige deler av Sibir ogherfra inntok den raskt Finland.

- Der har den i enkelte områder blitt en katastrofe forannet dyre- og fuglelivet. Den spiser bortimot alt den kommer over og formererseg raskt, forteller Ottar Remmen i Tura AS.

I og med at mårhunden er uønsket i norsk natur kan denjaktes på hele året.

Flere observasjoner

Mårhunden er i utgangspunktet et sjeldent innslag i norskfauna og det finnes få registrerte tilfeller der dyret er observert.

- Når det nå med, stor sikkerhet, flere ganger har blittobservert ved Snemyr og ved Galsomelen i høst, må vi ta mårhunden på alvor.Også i fjor var det flere som mener de har sett mårhund i samme område,forteller Remmen.

I det tilfellet der det kan være snakk om flere dyr vil manraskt kunne merke en solid oppsving i antallet dyr de nærmeste årene.

Wanted dead not alive

Tura administrerer i dag en skuddpremie på hele 10.000kroner til den som greier å få skutt den første mårhunden i Reisa.

- Premien gis av Avfallservice og Ymber. Vi håper at vi meddette greier å få folk til å jakte mer bevisst etter den. Nå er mårhunden etdyr som liker å sove mye på vinteren, men selv om den nå kanskje har lagt seg,vil den dukke opp igjen på fine dager, forklarer Remmen.

På hjemmesiden til revejaktsprosjektet i Nordreisa finnerman kravene til godkjent utbetaling av skuddpremie.