De to som skal drive og eie kiosken er kjentfolk for skjervøyværingene. Tidligere ordfører Roy Waage står som eier, mens Samira Ramic som drev Narvesen i flere år, skal være drive kiosken.

- Jeg vet at det er masse folk som venter på at kiosken skal åpne. De spør hele tiden og lurer på hva vi skal ha, sier Ramic.

For Waage var det to ting som var avgjørende for at han skulle engasjere seg på eiersiden.

- Det første var at jeg sjekket med konkurrenten borti veien hva de mente om å få tilbake konkurransen. Det neste var at Samira ville ta drifta. Med positive svar fra begge, og med tippinga på plass, var det greit å gå inn, sier Waage.

Snop

Kiosken skal være en del av Gyda-kjeden. Konseptet er annerledes enn Narvesen på en del felter.

- Det er mer snop og mindre blader, sånn raskt oppsummert, sier Ramic, som samtidig understreker en ting:

- Gyda har leker i sitt sortiment, men det vil ikke vi ta inn.

- Nei, dette skal ikke være et konsept som spiser opp en av de andre viktige butikkene i sentrum, supplerer eieren.

- Slike er det nok av. Intensjonen var å skape lys i et mørkt vindu, ikke å slukke ett annet.

En måned

Selv om kiosken akkurat når FiN er innom ser alt annet enn klar ut, lover eieren og driveren at det ikke behøver å ta lang tid før de åpner dørene.

- Vi skal selvsagt ha på plass noen ting, flytte om på noe og så skal den kles med farger og skilt som er kjedens. Imidlertid er det ikke det vi venter mest på. Det som tar tid er å få på plass tippinga. Vi har fått aksept og alt er ok, men så tar det opp til syv uker å få etablert linjene som behøves, forklarer de to.

- Målet er å være klar i løpet av mars.