Tips oss

Illustrasjon.
(Foto: jan r olsen)

Illustrasjon. Foto: jan r olsen

Uværsuke i vente

Flere polare lavtrykk ventes utover uka. Det vil føre til rikelig med vind og snø.

Uværet har i dag ligget på lur utenfor kysten av Vest-Finnmark og vil treffe Nord-Troms nå i ettermiddag.

– Det gir perioder med sterk kuling og kraftige snøbyger. Det kan gi veldig vanskelige kjøreforhold, opplyser statsmeteorolog Stine Karlsen Gya ved Vervarslinga for Nord-Norge på yr.no

LES OGSÅ: Uvær på Kvænangsfjellet

Utover uka vil det oppstå flere slike lavtrykk langs kysten. Sterk vind og snøbyger kan skape utfordringer - spesielt for veifarende.

Meteorologisk institutt har sendt ut et OBS-varsel om stor snøskredfare øst for Lyngsalpene, vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind, snøbyger og lokal snøfokk. Varselet gjelder til tirsdag morgen.

Snøskredfaren i Kåfjord har i tillegg fått faregrad 4 mandag. Folk bes vise forsiktighet i utsatte skredterreng. Enkelte veistrekninger kan også være utsatt.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Maner til mer bruk av lokale matvarer

Mijøpartiet De Grønne og SV i Nordreisa leverte denne uka inn et forslag til Helse- og omsorgsutvalget, der det oppfordres til mer bruk av lokale mattradisjoner og lokale matråvarer i kommunens institusjoner.

Kommunene vet for lite om kvaliteten i SFO

Bare 20 kommuner har informasjon om SFO-brukerundersøkelser på nettsidene, viser en test fra Forbrukerrådet. Forbrukerrådet frykter at kommunene har lite kjennskap til kvalitet og brukertilfredsheten ved egne SFO-tilbud.

Må slå hardere ned på hygieneslurv

Smittevernoverlege, Toni Myrbakk, er glad for fokuset som nå kommer på håndhygiene.

Snusing under graviditeten kan skade fosteret

Bruk av snus i svangerskapet gir risiko for lav fødselsvekt, for tidlig fødsel og dødfødsel.

Brudd i lønnsforhandlinger for lastebilsjåførene

– Det var tøffe forhandlinger hvor vi dessverre ikke kom i mål på våre viktigste krav, sier forhandlingssjef i YTF, Linda Jæger.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis