Tips oss

Irene Lange Nordahl — Stortingsrepresentant for Sp i Troms
(Foto: Trond Sandnes)

Irene Lange Nordahl — Stortingsrepresentant for Sp i Troms Foto: Trond Sandnes

Sp krever scooter-løyper i Troms

Motorferdsel i utmark må bestemmes av kommunene, mener partiet.

Det er stortingsrepresentant for Troms Senterparti Irene Nordahl som ser rødt på det hun kaller trenering av ordningen for motorferdsel i utmark.

- Regjeringen har brukt nesten 8 år på å komme frem til en ny forvaltningsordning for motorferdsel i utmark, og nå er tålmodigheten slutt hos Senterpartiet. Vi krever at kommunene skal få styre motorferdselen i utmark og få mulighet til å etablere rekreasjonsløyper. Vi er lei av SVs trenering av denne saken, sier Nordahl og fortsetter.

- Dersom miljøvernministeren ikke legger fram et forslag i løpet av kort tid om at kommunene skal få styre motorferdselen, så vil jeg stemme med opposisjonens forslag i Stortinget.

Løsningene må være tilpasset lokalsamfunnene, mener Sp.

- Vi har programfestet at vi skal ha lokal forvalting av motorferdsel, fordi vi mener at kommunene er de som er best egnet til å forvalte lov om motorferdsel. Vi ønsker et lovverk som er praktisk, i tråd med folks rettsoppfatning og minst mulig byråkratisk. Vettet er jevnt fordelt over hele landet, sier Nordahl.

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Ønsker bedre samspill for økt gjennomføring

Fylkesrådet i Troms har lagt fram fylkestingsmelding om fag- og yrkesopplæringen i fylket.

Vil ha slutt på dyre og uønskede skolefoto

Forbrukerrådet har fått mange telefoner fra frustrerte foreldre som har fått inkassovarsel for bilder de aldri har bestilt. Nå ber Forbrukerrådet om at Finnmark og Troms fylkeskommune rydder opp.

Folkemøte med bare folk

Myndighetene glimret med sitt fravær.

Syv forelegg og åtte gebyr

Dystre tall etter kontroll på veiene.

Innstiller på elev- og lærlingeombud i Troms

Fylkesrådet i Troms foreslår nå at det opprettes elev- og lærlingeombud i fylket. Ombudet skal ha et utvidet mandat, som blant annet omfatter området mobbing.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis