Tips oss

Irene Lange Nordahl — Stortingsrepresentant for Sp i Troms
(Foto: Trond Sandnes)

Irene Lange Nordahl — Stortingsrepresentant for Sp i Troms Foto: Trond Sandnes

Sp krever scooter-løyper i Troms

Motorferdsel i utmark må bestemmes av kommunene, mener partiet.

Det er stortingsrepresentant for Troms Senterparti Irene Nordahl som ser rødt på det hun kaller trenering av ordningen for motorferdsel i utmark.

- Regjeringen har brukt nesten 8 år på å komme frem til en ny forvaltningsordning for motorferdsel i utmark, og nå er tålmodigheten slutt hos Senterpartiet. Vi krever at kommunene skal få styre motorferdselen i utmark og få mulighet til å etablere rekreasjonsløyper. Vi er lei av SVs trenering av denne saken, sier Nordahl og fortsetter.

- Dersom miljøvernministeren ikke legger fram et forslag i løpet av kort tid om at kommunene skal få styre motorferdselen, så vil jeg stemme med opposisjonens forslag i Stortinget.

Løsningene må være tilpasset lokalsamfunnene, mener Sp.

- Vi har programfestet at vi skal ha lokal forvalting av motorferdsel, fordi vi mener at kommunene er de som er best egnet til å forvalte lov om motorferdsel. Vi ønsker et lovverk som er praktisk, i tråd med folks rettsoppfatning og minst mulig byråkratisk. Vettet er jevnt fordelt over hele landet, sier Nordahl.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Smittesignaler mellom vill og oppdrettslaks

Slektskapsanalyser tyder på smitteutveksling mellom vill og oppdrettet laksefisk.

Flest campere i Nord-Norge

Camping som aktivitet øker i popularitet i Norge, viser en fersk undersøkelse gjennomført av analysebyrået InFact. Hver tredje nordmann oppgir nå at de camper regelmessig.

Lanserer ny reiseguide for Lyngenfjordregionen

Visit Lyngenfjord har samlet all informasjon om Lyngenfjordregionen i en ny reiseguide.

Kombinerte stafett og miljødag

Fredag 13. mai hadde Olderdalen skole både miljødag og TINEstafett.

– Vi håper politikerne snur

Et massivt engasjement på møte om eldreomsorgen i Nordreisa, onsdag.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis