Tips oss

Irene Lange Nordahl — Stortingsrepresentant for Sp i Troms
(Foto: Trond Sandnes)

Irene Lange Nordahl — Stortingsrepresentant for Sp i Troms Foto: Trond Sandnes

Sp krever scooter-løyper i Troms

Motorferdsel i utmark må bestemmes av kommunene, mener partiet.

Det er stortingsrepresentant for Troms Senterparti Irene Nordahl som ser rødt på det hun kaller trenering av ordningen for motorferdsel i utmark.

- Regjeringen har brukt nesten 8 år på å komme frem til en ny forvaltningsordning for motorferdsel i utmark, og nå er tålmodigheten slutt hos Senterpartiet. Vi krever at kommunene skal få styre motorferdselen i utmark og få mulighet til å etablere rekreasjonsløyper. Vi er lei av SVs trenering av denne saken, sier Nordahl og fortsetter.

- Dersom miljøvernministeren ikke legger fram et forslag i løpet av kort tid om at kommunene skal få styre motorferdselen, så vil jeg stemme med opposisjonens forslag i Stortinget.

Løsningene må være tilpasset lokalsamfunnene, mener Sp.

- Vi har programfestet at vi skal ha lokal forvalting av motorferdsel, fordi vi mener at kommunene er de som er best egnet til å forvalte lov om motorferdsel. Vi ønsker et lovverk som er praktisk, i tråd med folks rettsoppfatning og minst mulig byråkratisk. Vettet er jevnt fordelt over hele landet, sier Nordahl.

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

– Tidenes investering i Kåfjordsamfunnet

Kåfjord kommune starter opp i 2016 med byggingen av nytt sykehjem i Kåfjord.

Bygdeungdom oppfordrer til forhåndsstemming

– Mange bygdeungdommer er ikke i hjemkommunen sin på valgdagen, og da må man huske å bruke stemmeretten sin på forhånd, sier leder i Norges Bygdeungdomslag, Gunn Jorunn Sørum. Derfor oppfordrer organisasjonen unge til å benytte seg av muligheten til å forhåndstemme.

Nå skal 9.klassingene lære om karriere og økonomi

Denne sommeren fornyet SpareBank1 Nord-Norge sin samarbeidsavtale med Ungt Entrepenørskap Troms. Dette fører blant annet til at 9.klassinger i Troms får lære mer om karrierevalg og trening i å sette opp budsjett.

Har reddet 499 mennesker på fire uker

– Vår tilstedeværelse utgjør en forskjell, sier skipsfører Lars Solvik på redningsskøyta «Peter Henry von Koss». Båten befinner seg utenfor den greske øya Lesvos og siden slutten av juli har mannskapet ombord reddet 63 barn, 52 kvinner og 384 menn.

Krever ny ferge

Ordførerkandidaten for felleslista av Kristelig folkeparti og Kystpartiet mener at småjusteringer på «Reinøy» ikke monner nok.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis