Tips oss

Irene Lange Nordahl — Stortingsrepresentant for Sp i Troms (Foto: Trond Sandnes)

Irene Lange Nordahl — Stortingsrepresentant for Sp i Troms Foto: Trond Sandnes

Sp krever scooter-løyper i Troms

Motorferdsel i utmark må bestemmes av kommunene, mener partiet.

Det er stortingsrepresentant for Troms Senterparti Irene Nordahl som ser rødt på det hun kaller trenering av ordningen for motorferdsel i utmark.

- Regjeringen har brukt nesten 8 år på å komme frem til en ny forvaltningsordning for motorferdsel i utmark, og nå er tålmodigheten slutt hos Senterpartiet. Vi krever at kommunene skal få styre motorferdselen i utmark og få mulighet til å etablere rekreasjonsløyper. Vi er lei av SVs trenering av denne saken, sier Nordahl og fortsetter.

- Dersom miljøvernministeren ikke legger fram et forslag i løpet av kort tid om at kommunene skal få styre motorferdselen, så vil jeg stemme med opposisjonens forslag i Stortinget.

Løsningene må være tilpasset lokalsamfunnene, mener Sp.

- Vi har programfestet at vi skal ha lokal forvalting av motorferdsel, fordi vi mener at kommunene er de som er best egnet til å forvalte lov om motorferdsel. Vi ønsker et lovverk som er praktisk, i tråd med folks rettsoppfatning og minst mulig byråkratisk. Vettet er jevnt fordelt over hele landet, sier Nordahl.

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

Trekker seg fra politikken

Halvar Wahlgren har sittet som varaordfører for Høyre de to siste periodene. Nå har han valgt å trekke seg fra Høyres nominasjonsliste før kommunevalget til høsten.

VINNER AV UGLEPRISEN:

- Vi er et team

Engasjert, opptatt av elevene og tar tak i utfordringer var bare noen av begrunnelsene for at Reidun Hansen fikk Ugleprisen 2014.

Jubler over verdifull sykkelfest

Fylkesråd Line Miriam Sandberg (Frp) gleder seg over rapporten som slår fast at sykkelrittet Arctic Race of Norway skaper millionverdier for næringslivet.

Jubler over verdifull sykkelfest

Fylkesråd Line Miriam Sandberg (Frp) gleder seg over rapporten som slår fast at sykkelrittet Arctic Race of Norway skaper millionverdier for næringslivet.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis