Tips oss

Laks. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Laks. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sjømateksporten ned 300 millioner

FINNSNES: Nedgangen på 300 millioner kommer til tross for rekord i eksporten av norsk laks.

 

Hittil i år er det eksportert sjømat for 8,9 milliarder kroner som er en økning på 326 millioner sammenlignet med samme periode i 2012, viser tall fra Norges sjømatråd.

- Stigende laksepriser sender verdien av lakseeksporten til værs med en økning på 20 prosent. Bildet er imidlertid ikke udelt positivt, da en reduksjon i eksporten av sild og en prisnedgang på klippfisk og saltfisk bidrar til at totaleksporten er lavere enn ett år tilbake i tid, sier Egil Ove Sundheim, direktør for markedsinformasjon i Norges sjømatråd.

Ifølge en pressemelding fra Sjømatrådet var det markedene i EU som vant kampen om den norske laksen i februar. Eksportert mengde ble 66.000 tonn i februar og selv om dette er en reduksjon på seks prosent så kjøpte EU tre prosent mer laks.

Ifølge Sjømatrådet er det særlig Polen og Storbritannia som har vært ivrige kjøpere av norsk laks i februar, mens Øst-Europa og særlig Russland nok ikke har gått like høyt i budkampene.

Eksporten av sild falt med 344 millioner kroner eller 57 prosent til en verdi av 262 millioner kroner i februar måned.

Nedgangen forklares i hovedsak med reduserte kvoter.

(Folkebladet.no)

Mer å lese på Framtid i Nord:
Siste nytt

De siste årene har ikke Nordreisa kommune lyst ut noen fulltidsstillinger i helsesektoren

Ordførerkandidat for Nordreisa SV, Siv Elin Hanssen har lagt fram et forslag om full gjennomgang av tiltak for å få brukt med deltidsproblematikken i kommunen.

Furuflaten tapte toppkampen

Nordkjosbotn fortsatt uten poengtap i 5. divisjon.

Strømmer nordlysbilder til hele verden

Et nyutviklet fjernstyrt fotosystem skal fremover kunne varsle deg når nordlyset er synlig på himmelen. Gjennom en app på telefonen eller internett kan du  forevige øyeblikket - uansett hvor du befinner deg i verden.

Stabilt arbeidsmarked i Troms

Ledigheten i Troms gikk ned i mai og er nå på 2,1 prosent.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis