Tips oss

Laks. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Laks. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sjømateksporten ned 300 millioner

FINNSNES: Nedgangen på 300 millioner kommer til tross for rekord i eksporten av norsk laks.

 

Hittil i år er det eksportert sjømat for 8,9 milliarder kroner som er en økning på 326 millioner sammenlignet med samme periode i 2012, viser tall fra Norges sjømatråd.

- Stigende laksepriser sender verdien av lakseeksporten til værs med en økning på 20 prosent. Bildet er imidlertid ikke udelt positivt, da en reduksjon i eksporten av sild og en prisnedgang på klippfisk og saltfisk bidrar til at totaleksporten er lavere enn ett år tilbake i tid, sier Egil Ove Sundheim, direktør for markedsinformasjon i Norges sjømatråd.

Ifølge en pressemelding fra Sjømatrådet var det markedene i EU som vant kampen om den norske laksen i februar. Eksportert mengde ble 66.000 tonn i februar og selv om dette er en reduksjon på seks prosent så kjøpte EU tre prosent mer laks.

Ifølge Sjømatrådet er det særlig Polen og Storbritannia som har vært ivrige kjøpere av norsk laks i februar, mens Øst-Europa og særlig Russland nok ikke har gått like høyt i budkampene.

Eksporten av sild falt med 344 millioner kroner eller 57 prosent til en verdi av 262 millioner kroner i februar måned.

Nedgangen forklares i hovedsak med reduserte kvoter.

(Folkebladet.no)

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Gressbrann på Laukøya under kontroll

Brannmannskapene fikk raskt kontroll over gressbrann.

Aller siste oppstilling for HV-ungdommen

Lørdag 28. mai ble HV-ungdomstjenesten i HV-16 formelt nedlagt.

Nyt godværet mens du enda kan

Til helga kan det bli sluddbyger.

NATUR OG UNGDOM:

- Ikke en prioritering av havet, snarere tvert imot

Regjeringen øremerker i år én milliard kroner til havforskning gjennom Forskningsrådets programmer for de blå næringene marin, maritim og olje- og gass.

Kraftselskap gir støtte til Burfjord IL

Ishavskraft har i samarbeid med Troms Idrettskrets etablert Ishavskraftfondet til barne- og ungdomsidrett. Burfjord IL er en av de som har fått støtte i år.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis