Tips oss

Torsdag starter seiren "Oppdrag Nord-Norge" på NRK.

Nord-Norge på sitt vakreste

NRK tar med seg ni ekstremsportutøvere til Nord-Norge.

– Nord-Norge er en av mine favorittdestinasjoner i hele verden, og det falt oss naturlig å legge turen dit, sier Sindre Kinnerød.

Han er produsent for «Oppdrag Nord-Norge» som har première på NRK på torsdag.

Programmet går ut på at ni ekstremsportutøvere mønstrer på en gammel båt, Med den reiser de langs kysten i Nord-Norge for å oppleve hva landsdelen har å by på, og ikke minst utfordre naturen.

– Dette er en fantastisk mulighet for å vise fram Nord-Norge slik det kan være her. Noen vil nok bli trigget av naturen, mens andre blir trigget av mangfoldet vi har er, uavhengig om man er ekstremsportutøvere, sier Lena Nøstdahl, kommunikasjonsrådgiver i Nordnorsk reiseliv.

Åtte episoder

Programmet strekker seg over åtte episoder. Deltakerne mønstrer på båten «Fjord Visjon» i Tromsø og reiser videre til Lyngsalpene, Senja, Andørja, Vesterålen, Lofoten og Steigen.

Les også: Fem fine fjellturer rundt Tromsø

På timeplanen står alt fra ski-, snowboardkjøring til kiting og havfiske.

– Nord-Norge har ekstremt mye å tilby. For oss søringer er naturen ekstrem, med alpine fjell som skjærer ned i havet. I tillegg er det fantastisk for oss å oppleve fiskerne på kaia som venter på at fiskebåtene skal legge til, sier produsent Kinnerød.

Kari Traa

Deltakerne på turen driver alle med ekstremsport, fra kiting og basehopping, til jibbing og frikjøring.

– Vi har valgt å ta med oss deltakere som representerer si sport på en god måte, uavhengig av resultater i konkurranser. De er også valgt ut fordi de er interessante mennesker. Vi satser ikke for mye på kjendiskortet selv om vi har med oss Kari Traa, sier Kinnerød.

Ringvirkninger

Programmet starter i Tromsø, men deltakerne gjør ikke annet enn å mønstre på båten der, og starte eventyret fra kai klokken 05.00 en glassklar vintermorgen.

– Jeg tror ikke seerne klarer å skille Tromsø fra Senja eller Steigen. Hovedpoenget er at programmet viser Nord-Norge fra sin beste side, og det vil nok lokke folk til Tromsø også. her har vi en unik mulighet til å kombinere de ekstreme naturopplevelsene, med en litt roligere tilværelse, sier Lena Nøstdahl i Nordnorsk reiseliv.

Mer å lese på Framtid i Nord:
comments powered by Disqus
DISSE DELTAR
  • Jørgen Willumsen (26): Jibber og Kunstner fra Bærum.
  • Kari Traa (32): Har vunnet verdenscupen og OL i kulekjøring. Driver også med fallskjermhopping. Fra Voss.
  • Karsten Gefle (32): Frikjører på ski, fra Gjøvik.
  • Per Christian Fosse (23): Jibber fra Asker.
  • Joakim Sommer (26): Basehopper fra Son.
  • Kari Schibevaag (34): Verdensmester i kiting på sjø og vann, fra Stavanger.
  • Andreas Åmli Hansen (32): Frikjører på snowboard, fra Fredrikstad).
  • Pia Nic Gundersen (27): Frikjører på ski, fra Sortland.
  • Atle Dahl (40): Basehopper fra Stavanger.
FORNØYD: Pia Nic Gundersen (til venstre), Kari Schibevaa og Kari Traa koste seg i Nord-Norge. Foto: Sindre Kinnerød / Flash studio
(Foto: Sindre Kinnerød / Flash studio)

FORNØYD: Pia Nic Gundersen (til venstre), Kari Schibevaa og Kari Traa koste seg i Nord-Norge. Foto: Sindre Kinnerød / Flash studio Foto: Sindre Kinnerød / Flash studio

VAKKERT: Den nordnorske naturen imponerte deltakerne i

VAKKERT: Den nordnorske naturen imponerte deltakerne i "Oppdrag Nord-Norge". Foto: Sindre Kinnerød / Flash studio Foto: Sindre Kinnerød / Flash studio

Siste nytt

Maner til mer bruk av lokale matvarer

Mijøpartiet De Grønne og SV i Nordreisa leverte denne uka inn et forslag til Helse- og omsorgsutvalget, der det oppfordres til mer bruk av lokale mattradisjoner og lokale matråvarer i kommunens institusjoner.

Kommunene vet for lite om kvaliteten i SFO

Bare 20 kommuner har informasjon om SFO-brukerundersøkelser på nettsidene, viser en test fra Forbrukerrådet. Forbrukerrådet frykter at kommunene har lite kjennskap til kvalitet og brukertilfredsheten ved egne SFO-tilbud.

Må slå hardere ned på hygieneslurv

Smittevernoverlege, Toni Myrbakk, er glad for fokuset som nå kommer på håndhygiene.

Snusing under graviditeten kan skade fosteret

Bruk av snus i svangerskapet gir risiko for lav fødselsvekt, for tidlig fødsel og dødfødsel.

Brudd i lønnsforhandlinger for lastebilsjåførene

– Det var tøffe forhandlinger hvor vi dessverre ikke kom i mål på våre viktigste krav, sier forhandlingssjef i YTF, Linda Jæger.

Leses nå: