Tips oss

SAMISK BOKSUKSESS: Her fra biblioteket på Senter for Nordlige folk i Manndalen.

SAMISK BOKSUKSESS: Her fra biblioteket på Senter for Nordlige folk i Manndalen.

Samisk biblioteksuksess

70 prosent økning på bruk av tjenesten det siste året.

I januar i fjor var det et snitt på 48 visninger per dag, mens det i år på samme tidspunkt var 81 visninger per dag. Dette viser at det er behov for informasjon om ny litteratur, musikk og film om samer og samiske forhold.

Bibliotekene i Troms er målgruppa, men vi ser at bibliotek i hele landet, og også i Sverige og Finland benytter seg av tjenesten.

Nettstedet Samisk bibliotektjeneste er en del av arbeidet Troms fylkeskommune gjør for å øke kunnskapen om samisk litteratur og kultur i Troms.

Det er mulig for bibliotek, skoler og barnehager i Troms å bestille depoter og lån. Det sendes i tillegg jevnlig ut nyhetsbrev med informasjon om nye utgivelser til abonnenter og biblioteker.

Troms fylkesbibliotek er ansvarlig for nettstedet, med Samernas bibliotek og Sametingets bibliotek som bidragsytere til innhold og videreutvikling.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Brannalarm i kirka på Storslett

Heldigvis slapp mannskapene å drive slukningsarbeide.

Ønsker fortsatt vinterrypejakt

NJFF i Troms presiserer at de ønsker fortsatt vinterjakt på ryper.

Elevene får bedre karakterer

Årets avgangselever har litt bedre karakterer enn fjorårets kull.

Mottaket legges dødt etter nyttår

Etter nyttår legges driften av Nordreisa mottakssenter ned. Beboerne blir sendt andre steder og syv personer står uten jobb.

- En stor seier for fiskeriene

Norges Miljøvernforbund gleder seg over Fylkesmannens endelige vedtak som sier nei til oppdrettsanlegg ved Spildra.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis
-