Tips oss

SAMISK BOKSUKSESS: Her fra biblioteket på Senter for Nordlige folk i Manndalen.

SAMISK BOKSUKSESS: Her fra biblioteket på Senter for Nordlige folk i Manndalen.

Samisk biblioteksuksess

70 prosent økning på bruk av tjenesten det siste året.

I januar i fjor var det et snitt på 48 visninger per dag, mens det i år på samme tidspunkt var 81 visninger per dag. Dette viser at det er behov for informasjon om ny litteratur, musikk og film om samer og samiske forhold.

Bibliotekene i Troms er målgruppa, men vi ser at bibliotek i hele landet, og også i Sverige og Finland benytter seg av tjenesten.

Nettstedet Samisk bibliotektjeneste er en del av arbeidet Troms fylkeskommune gjør for å øke kunnskapen om samisk litteratur og kultur i Troms.

Det er mulig for bibliotek, skoler og barnehager i Troms å bestille depoter og lån. Det sendes i tillegg jevnlig ut nyhetsbrev med informasjon om nye utgivelser til abonnenter og biblioteker.

Troms fylkesbibliotek er ansvarlig for nettstedet, med Samernas bibliotek og Sametingets bibliotek som bidragsytere til innhold og videreutvikling.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Skal rekruttere flere bønder

Fylkesrådet bevilger mer enn 1,1 millioner kroner til kompetanseheving og rekruttering i landbruket i Troms.

Økning i fangsttall

Det har blitt fanget over et tonn mer fisk i Reisaelva i år sammenlignet med samme tid i fjor.

Vodka mest populære sommerdrikk

Amerikansk og spansk topper bestselgerlistene på Storslett og Skjervøy for mai og juni. Men Lyngsværingene foretrekker polsk i sommermånedene.

Så mye sparer du på Kilpis-turen

Nå slipper du å bestille polvarer dagen før når du skal handle i Kilpisjarvi. Men er det egentlig økonomisk lønnsomt å dra til Finland for å handle billig?

ÅRETS SOMMERPRAT I FRAMTID I NORD:

- Dette gjør ordføreren i sommer

I år har Framtid i Nord slått av en liten sommerprat med ordførerne i Nord-Troms.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis