Tips oss

SAMISK BOKSUKSESS: Her fra biblioteket på Senter for Nordlige folk i Manndalen.

SAMISK BOKSUKSESS: Her fra biblioteket på Senter for Nordlige folk i Manndalen.

Samisk biblioteksuksess

70 prosent økning på bruk av tjenesten det siste året.

I januar i fjor var det et snitt på 48 visninger per dag, mens det i år på samme tidspunkt var 81 visninger per dag. Dette viser at det er behov for informasjon om ny litteratur, musikk og film om samer og samiske forhold.

Bibliotekene i Troms er målgruppa, men vi ser at bibliotek i hele landet, og også i Sverige og Finland benytter seg av tjenesten.

Nettstedet Samisk bibliotektjeneste er en del av arbeidet Troms fylkeskommune gjør for å øke kunnskapen om samisk litteratur og kultur i Troms.

Det er mulig for bibliotek, skoler og barnehager i Troms å bestille depoter og lån. Det sendes i tillegg jevnlig ut nyhetsbrev med informasjon om nye utgivelser til abonnenter og biblioteker.

Troms fylkesbibliotek er ansvarlig for nettstedet, med Samernas bibliotek og Sametingets bibliotek som bidragsytere til innhold og videreutvikling.

Mer å lese på Framtid i Nord:
Leses nå:
Siste nytt

Glassklart byggeprosjekt endelig i mål

Torsdag 17. september var det offisiell åpning og feiring av LHL-klinikkene Skibotns nye Glasspaviljong og Drivhus.

Forbrukerrådet vil håndverkertrøbbel til livs

Håndverkere står på tredjeplass over hvem norske forbrukere har mest trøbbel med. Forbrukerrådet vil gjøre noe med det, og har nå laget videoer som skal vise hvor lite gøy det er å bli lurt.

Enklere med digitale avtaler

Posten Norge etablerer en signaturtjeneste som gjør det enklere å inngå bindende avtaler digitalt. Tjenesten er valgt av hele offentlig sektor, men kan brukes for alle kontrakter og avtaler man trenger å få signert.

Vogntogsjåfør måtte sette toget igjen

Politiet beslagla førerkortet til sjåføren.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis