(Foto: Pål Vegard Eriksen)

Foto: Pål Vegard Eriksen

Mottok Kvenforbundets hederspris

Tradisjon tro delte Norske Kveners Forbund ut sin hederspris under landsstyremøte i Storfjord denne helgen.

Generalsekretær Ivar Johnsen i NKF/RK fikk i år det ærefulle oppdraget å overrekke Oddvar Ørnebakk fra Skibotn prisen, for sitt mangeårige virke og innsats for kvensaken. Prisvinneren mottok også et flott Samuli Paulaharju-bilde sammen med hedersbeviset.

For anledningen hadde forbundet engasjert Ørnebakk som foredragsholder, der han bidro med et svært spennende og lærerikt foredrag om kvensk historie fra Nord-Troms.

Viktig initiativ

Ørnebakk har i en årrekke engasjert seg for kvenske spørsmål og var en av igangsetterne når forbundets ferskeste lokallag, Skibotn Kvenforum, ble dannet våren 2011.

Foruten Ørnebakk består styret i lokallaget av Kjetil Rasmussen, Nina Nilsen, Georg Overelv, Viggo Gustavsen og Jens Arne Koth.

Landsstyremøtet fant sted på Skibotnsenteret i Storfjord den 13. og 14. april.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

PLIKTORDNINGEN:

Sandberg mener Ap er bakstreversk

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) utfordres av Ap på hvordan man skal sikre arbeidsplasser ved fiskerianlegg i Nord-Norge dersom pliktsystemet skrotes.

Siste arbeidsdag etter 47 år

Bror Bakkehaug (67) har onsdag siste arbeidsdag på Lyngseidet Bilverksted.

KRAV TIL POLITIATTEST I BARNEHAGER:

Kommunen registrerte for gamle politiattester

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis