(Foto: Pål Vegard Eriksen)

Foto: Pål Vegard Eriksen

Mottok Kvenforbundets hederspris

Tradisjon tro delte Norske Kveners Forbund ut sin hederspris under landsstyremøte i Storfjord denne helgen.

Generalsekretær Ivar Johnsen i NKF/RK fikk i år det ærefulle oppdraget å overrekke Oddvar Ørnebakk fra Skibotn prisen, for sitt mangeårige virke og innsats for kvensaken. Prisvinneren mottok også et flott Samuli Paulaharju-bilde sammen med hedersbeviset.

For anledningen hadde forbundet engasjert Ørnebakk som foredragsholder, der han bidro med et svært spennende og lærerikt foredrag om kvensk historie fra Nord-Troms.

Viktig initiativ

Ørnebakk har i en årrekke engasjert seg for kvenske spørsmål og var en av igangsetterne når forbundets ferskeste lokallag, Skibotn Kvenforum, ble dannet våren 2011.

Foruten Ørnebakk består styret i lokallaget av Kjetil Rasmussen, Nina Nilsen, Georg Overelv, Viggo Gustavsen og Jens Arne Koth.

Landsstyremøtet fant sted på Skibotnsenteret i Storfjord den 13. og 14. april.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Nå er du barn på bussen til du er 18

Fylkestinget har fylkes ungdommens råd om å heve aldersgrensa på barnebillet.

Dette har lenge vært et problem ved lufthavnen - innen sommeren vil det trolig være løst

Innen sommeren vil en ny og forbedret ankomsthall for utland være på plass ved Tromsø lufthavn. – Vi gjør noen grep og bygger ut slik at utenlandske passasjerer kommer seg innendørs. Vi kan ikke la passasjerer stå ute i sludd og dårlig vær, sier han.

OLDERDALEN-DRAPET:

Drapsfrikjent krever tre millioner kroner i erstatning

Mannen som i Hålogaland lagmannsrett ble frifunnet for voldtekt av en mann med døden til følge i Olderdalen i Troms i 2013, går rettens vei for å få erstatning.

Måtte evakuere Nordnestunnelen

Arbeidet i tunnelen måtte avbrytes og alle arbeiderne ble evakuert.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis