Han vant en million kroner på et flaxlodd han fikk i gave.Den millionen delte han med giveren.

- Nei, det ble ikke mye søvn natt til i dag, sier en glad ogsjokkert gutt som Framtid i Nord møter mandagsettermiddag.

Det var under forberedelsene til konfirmasjonen senere pådagen at han søndag var med faren og kjæresten hans på den lokale butikken.

- Det var allerede bestemt at jeg skulle få flaxlodd ikonfirmasjonsgave av kjærestens datter. Jeg fikk tre stykker, og vant på detsiste jeg skrapte, forteller heldiggrisen.

Gutten og hans foreldre har bestemt seg for å være anonym.Dette for å spare ham for eventuelle henvendelser.

- Jeg innser jo at det kan komme til å spre seg lokalt, menvi har ikke lyst å markedsføre det noe ekstra, sier moren.

Ga bort halvparten

Ikke nok med at gutten fikk det han betegner som den bestegaven. Han valgte også å gi bort halve summen, til den jenta han fikk loddethos.

- Da jeg ringte og fortalte henne nyheten, gråt hun i fleretimer fordi hun var så glad, sier han.

Etter å ha fortalt det til jenta, holdt han det hele skjult,også for moren. Først på slutten av konfirmasjonstalen, foran et trettitallsmennesker, røpte han nyheten.

- Han liksom bare nevnte hendelsen sist i talen. «Ja,forresten. Det skjedde noe morsomt i dag. Jeg fikk et flaxlodd i gave. Og jegvant 1 million», flirer moren da hun oppsummerer.

Naturlig

Selv om moren er sjokkert over nyheten, er det én ting hunikke er sjokkert over - nemlig det faktum at sønnen gir bort halvparten.

- Han har alltid vært flink til å gjøre andre glad. Det ernok ikke mange som ville gjort det samme, og jeg er kjempestolt av han, skryterhun.