Hvert år trekker Ungt Entrepenørskap (UE) ut en håndfull elever og studenter som får følge en toppleder for en dag. Ungdommene som velges ut har en ting til felles, de har utmerket seg i ledende stillinger i ungdoms- og studentbedrifter. Signe Amalie Nørgård (18) fra Storslett er en av disse.

- Jeg gleder meg veldig og jeg tror det blir en god erfaring å ta med seg videre, sier Nørgård.

Spennende

Neste onsdag skal Nørgård følge lederen i Asko Nord, Grete Ovanger, en hel arbeidsdag. Asko leverer dagligvarer til NorgesGruppens kjeder.

- Jeg vet ikke så mye om lederen, men jeg synes det høres velig spennende ut. Så håper jeg det blir en dag hvor vi gjør mye. Ikke bare sitter inne på kontoret hele dagen, sier Nørgård.

Ungdomsbedrift

Nørgård går siste året på studiespesialisering ved Nord-Troms videregående skole. Gjennom entrepenørskap på skolen var Nørgård med på å starte ungdomsbedrift, Reisa Creations ub. De solgte T-skjorter med et eget designet trykk. Ungdomsbedriften deltok på fylkesmessen for ungdomsbedrifter. Det var gjennom fylkesmessen og kurset, Jenter og ledelse, at UEs fylkesforening la merke til Nørgård.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli trukket ut til å få følge en toppleder for en dag. Det var så mange flinke ungdommer på fylkesmessen og som hadde søkt om å bli trukket ut, sier hun.