Torsdag startet Eskild Johansen i sin nye jobb som daglig leder for Halti Kvenkultursenter. Han tar over etter Lisa Vangen.

Johansen kommer fra jobben som prosjektleder for Norsk Folkehjelp iSør-Sudan - en jobb han forlot tidlig i desember. Johansen har sin kvenslektfra Nordmannvik og Djupvik - i tillegg til Horsnes i Storfjorden.

- Spennende

Han synes det er spennende å være i gang.

-Halti Kvenkultursenter står foran et spennede år. I tillegg til den årligePaaskivikko, i år med tematikken tro ogovertro og med spesielt fokus på Læstadianismen i Nord-Troms, skal ogsåKvenkultursenteret relokaliseres i nye lokaler i det nye Halti 2 -bygget.

Kventing

Han ser også mulighetene for et nytt Kventing.

-Kvensk Samarbeidsråd - som Halti Kvenkultursenter fungerer som sekretariat for- skal også gjennom en ny prosess med utvidelse til Finnmark. Kanskje ser vikonturene av et nytt Kventing på gang. Jeg gleder meg hvertfall til å ta fattpå oppgavene, sier Johansen i en kommentar

Medpå laget har Johansen, Tove Reibo som skal jobbe særskilt med kvenskspråk.

Lang CV

EskildJohansen har tidligere jobbet som politisk rådgiver for ordføreren i Tromsø ogvært partisekretær for Troms Arbeiderparti. Han er utdannet pedagogikk påuniversitetet i Tromsø.

Johansen etablerte sammen med andre Kveeninuoret -Kvensk Ungdomsnettverk, og står bak flere nettsteder og sosiale medie grupperfor kvenene.

Utover dette har Johansen også jobbet som informasjonsrådgiver forNorske Kveners Forbund.