Olsen som også driver Siam Catering og kafé noen kilometer sør for Olderdalen sentrum, har jobbet hardt for å realisere drømmen om eget gjestehus.

- Men selv om jeg er litt sliten, så er det en lykkens dag i dag, sier hun bare minutter før den offisielle åpningen av Håkon gjestehus.

Og allerede før den offisielle åpningen, har de første bookingene begynt å komme inn.

- Faktisk er både rom og leilighet booket fra i kveld av, fortsetter hun.

Samme meny

Booking av rom vil skje både gjennom Visit Lyngenfjord og bookingportal på nett.

- Men det er også mulig å leie rom ved ankomst, tilføyer hun.

Menyen på gjestehuset vil være noe av det samme som Kesarin har utviklet gjennom flere år med catering i regionen, og vil være åpen for alle.

Hedrer ektemannen

Kesarin Olsen har valgt å gi det nye gjestehuset navnet etter sin avdøde ektemann, og sier at det var han som hjalp henne å starte opp med egen virksomhet etter at hun flyttet til Kåfjord.

Når hun nå åpner dørene for både bygdas innbyggere og tilreisende, er det hennes plan å holde åpen kafé gjennom hele året.

- Men fortsatt vil jeg drive både cateringen, og holde det andre spisestedet åpen, men da kun i sommerhalvåret, forteller hun.

Den driftige foretningskvinnen fra Olderdalen sier at hun gjør det aller meste av arbeidet selv, men har fått ansatte som skal jobbe på gjestehuset.

Les mer i dagens papirutgave av Framtid i Nord!