Det nye arrangementet, Lyngen Rando som LyngenRøde Kors og idrettslaget Lyngen/Karnes skal arrangere sist i denne måneden, har mye på programmet.

- Vi vil skape en skifest for både store og små midt isentrum av Lyngseidet, sier en av de ansvarlige bak arrangementet, KristianBrynhildsen.

Ideen til en toppturkonkurranse har initiativtakerne hatt imange år, men ble en realitet da to internasjonale topputøvere innen Randoneeflyttet til Lyngen for å oppleve Lyngsalpan for en vinter.

For alle

Og svenske Emelie Forsberg og spanske Kilian Jornet Burgandasom denne vinteren har leid hus på Karnes i Lyngen skal også promoteretoppturkonkurransen ute i Europa.

- Blant annet er de nå i Sveits på Verdenscup konkurranserhvor Lyngen Rando blir markedsført, forteller Brynhildsen. I tillegg harrando-miljøet i Tromsø vist sin interesse for konkurransen i Lyngen.

Men Brynhildsen vil også poengtere at konkurransen er vel såmye ment for den store mengden, og håper at mange av topptur-entusiastene blirmed på arrangementet.

Vil skape skifest

Interessen for toppturer er stor i regionen, og arrangørenevil arbeide for å får konkurransen som et årlig arrangement.

- Får vi 100 deltakere det første året, er vi svært fornøyd,avslutter Brynhildsen med.