Foto: Avtroppende leder, Anne-Gerd Jonassen, åpnet landsmøtet i Kvenforbundet i Tromsø i formiddag.
(Foto: Pål Vegard Eriksen - Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto)

Foto: Avtroppende leder, Anne-Gerd Jonassen, åpnet landsmøtet i Kvenforbundet i Tromsø i formiddag. Foto: Pål Vegard Eriksen - Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto

Kvenene møtes

Avtroppende leder i Norske Kveners Forbund/Ruijan Kveeniliitto, Anne-Gerd Jonassen, åpnet landsmøtet 2014 på fylkesbygget i Tromsø i dag.

I ei pressemelding fra forbundet står det at lederen høstet stor applaus fra forsamlingen så snart hun nevnte den første feiringen av Kvenfolkets dag. Hun omtalte den som svært vellykket, til tross for den kortet planleggingstiden man fikk i år.

- Media, til og med riksmedia, viste interesse for kvenfolkets dag, noe som er svært gledelig. Neste år vil vi ha mer enn én måned til planlegging, likevel fikk vi gjennomført vellykkede markeringer flere steder i landet, uttaler hun i pressemeldinga.

Jonassen forteller at hun ser med glede at flere kommuner, politikere og andre stadig tar begreper som «kvensk befolkning» og «kvensk kultur» inn i sitt arbeide.

Fra lederposisjonen har hun sett med glede at stadig flere unge viser interesse for det kvenske og engasjerer seg, samt at flere titalls personer har tatt eller er under utdanning med kvenske temaer, skriver Norske Kveners Forbund.

Hun forteller at NKF/RK tidligere har jobbet med og få midler til et kvensk veiviser-prosjekt, uten å lykkes, men at når Kveeninuoret – Kvensk Ungdomsnettverk nå har vist interesse for dette og fått midler, håper man å få gjennomført et slikt prosjekt i nær framtid.

Jonassen anmoder landsmøtet om fokus på samarbeid og samhold i årene som kommer, står det i pressemeldinga.

Mer å lese på Framtid i Nord:


Si din mening: Framtid i Nord ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.

Leses nå:
Siste nytt

Trafikkulykke på Skjervøy

To biler kolliderte på Skjervøy torsdag ettermiddag

VEIEN TIL AKKARVIK ER DÅRLIGERE ENN NOENSINNE:

- Her kunne det like godt vært grusvei

OffroadFinnmark:

Snø i traséen skaper utfordringer

Om fire uker starter OffroadFinnmark, men det ligger fortsatt betydelig mengder med snø på stiene og veiene.

MENINGER:

Mangler Tittel

Jobb

Ut å kjøre? Dette bør du få med deg

Det pågår veiarbeid flere steder i regionen.

Les eAvis

Les papiravisen i digitalt format

Les eAvis