Næringsutvalget er bekymret for organiseringen av stillingen til Svein Eriksens etterfølger som næringssjef i Lyngen. Han er i ferd med å avslutte jobben.

- Vi registrerer at stillingen er plassert noe nede i kommunens organisasjon, skriver leder Werner Kiil i en e-post til ordfører og rådmann.

Stort potensial

Kiil viser til at det på siste møte i næringsutvalget ble rettet spørsmål rundt prosessen med ansettelse av ny næringssjef. Kiil informerte at han hadde vært med på et møte hvor organiseringen var drøftet.

- Næringsutvikling har meget gode vekstvilkår og stort potensial i Lyngen. Stillingen som næringssjef bør derfor ikke skyves ned i organisasjonen, men få en posisjon som er Lyngen verdig, understreker Werner Kiil.

Får støtte

Ordfører Sølvi Jensen støtter utspillet fra næringsutvalget.

- Både rådmannen og jeg tenker om denne stillingen på samme måte som næringsutvalget. Derfor ble stillingen utlyst på den måten som det ble gjort, skriver hun i svaret til Kiil.

Sølvi Jensen mener det er svært viktig at stillingen ikke blir besatt av en person som bare sitter på kontoret og saksbehandler.